Fotbal feminin: Bârgăuancele cu ratările, mureșencele cu golurile. Avântul Reghin ”“ Heniu PB 3-2

Așteptatul turneu al echipei de fete de la Heniu Prundu Bârgăului n-a mai avut loc deoarece echipele Fair Play București și Unirea Alba au renunțat în ultimul moment să participe la competiția de la Reghin, astfel că turneul a constat intr-un singur joc între Avântul Reghin și Heniu Prundu Bârgăului, după care organizatorii au organizat o festivitate de premiere.

Deși au avut patru debutante pe un teren normal de fotbal, bârgăuancele au controlat autoritar jocul de la un capăt la altul, având numeroase ocazii de gol, irosite cu ușurință de Rodica Å¢egle, Crina Câmpan, Alexandra Blaga, Cristina Peride sau Adina Rognean.

Cu un portar, Ana Mateșan care a dat siguranță echipei, cu veteranele Rodica Å¢egle, Tabita Silaș, Voichița Rus susținute de tinerețea și valoarea Cristinei Peride, Crinei Câmpan, Adinei Rognean bârgăuancele au desenat frumos pe gazonul foarte bun al terenului Avântul, dar imprecizia la finalizare le-a privat de obținerea unei victorii pe care o meritau din plin. Fetele de la Heniu deschid repede scorul prin Adina Rognean care în minutul 5 așează mingea în vinclul porții adverse.

Cinci minute mai târziu își intră în rol unul din tușierii partidei, acesta nesemnalizând un ofsaid mare de tot, faza în urma căreia gazdele egalează din penalty. Până la pauză bârgăuancele ratează trei ocazii mari de gol, de fiecare dată portarul gazdelor respingând în corner șuturile trimise de Å¢egle în minutele 20 și 34 și Câmpan în minutul 42.

După pauză jocul se desfășoară pe aceleași coordonate cu oaspetele la timonă Peride, Å¢egle și Blaga ratând bune ocazii de gol, și cum se întâmplă de cele mai multe ori în fotbal, gazdele preiau conducerea în urma unui contraatac, în minutul 65. Gazdele duc scorul la 3-1 în minutul 74, tot în urma unui contraatac, după care în minutul 78 Å¢egle mai ratează odată din poziție de unu la unu cu portarul. În minutul 80 Peride trimite mingea în transversală, pentru ca tot ea să marcheze pentru 3-2 direct din lovitură liberă în minutul 82. Urmează 10 minute de foc pentru gazde Rognean și Peride șutând imprecis din poziții bune, pentru ca în ultimul minut de joc Câmpan să scape singură cu portarul, dar mingea trimisă pe lângă portar lovește bara, astfel că partida se încheie cu scorul: Avântul Reghin – Heniu Prundu Bârgăului 3-2.

Echipa folosită de antrenorii Călin Svoboda și Valentin Ruscău: Ana Mateșan, Tabita Silaș, Voichița Rus, Adina Rognean, Alexandra Blaga, Dana Răzvanță, Corina Pop, Ioana Tisa, Crina Câmpan, Cristina Peride, Rodica Å¢egle. Au mai jucat Crina Palage, Adriana Denisa.

Călin Svoboda, antrenor:”A fost un joc bun pe care l-am dominat și pe care meritam să-l câștigăm. Având în vedere faptul că am avut două absențe, Dana Å¢arcă și Daniela Badiu, de asemenea am avut patru fete care astăzi au jucat primul lor meci pe un teren de dimensiuni normale, pot spune că sunt mulțumit de jocul echipei. Mai avem nevoie de încă câteva fete pentru a forma o echipă competitivă pentru campionat”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 200 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *