Fotbal: Fără rezultate, fără presiune! Interliga Națională aduce bucuria de a face mișcare!

Transilvania  Bistrița,  Viitorul Năsăud, Viitorul Sighetul Marmației și Sporting Recea au umplut terenul Jean Pădureanu de copii implicați în Interliga Națională la fotbal.

A fost ultima etapă a acestei competiții organizate de FRF. O competiție fără presiune, fără rezultate, doar cu bucuria de a face mișcare și de a dezvolta spiritul de echipă.

S-a jucat în sistem turneu și, chiar dacă rezultatele nu se contabilizează, Transilvania Bistrița se poate mândri că a câștigat toate jocurile la toate categoriile de vârstă.

Interliga Națională de Fotbal – ”Patru campionate în unul singur” este o competiție mixtă (băieți și fete), organizată pentru copii din mediul urban și rural, la patru categorii de vârstă, între 7 și 11 ani.  Campionatul se desfășoară în 4/5 turnee de toamnă și 5/6 turnee de primăvară.

Toate cele patru echipe ale clubului joacă în același timp, dar pe terenuri diferite.  Timpul de joc trebuie să fie împărțit în mod egal pentru fiecare copil participant, indiferent  de categoria de vârstă . În cazul unei accidentări, timpul rămas de joc alocat copilului accidentat va fi împărțit în mod egal coechipierilor.

Antrenorul trebuie să dea fiecărui jucător posibilitatea de a juca, copiii să aibă plăcerea de a savura jocul. Această măsură ajută la implementarea spiritului UEFA, conform căruia jocurile acestor categorii de vârstă să nu fie orientate spre rezultat. Important este ca jocul să ofere copiilor o experiență de fotbal și distracție.

Competiția s-a organizat la nivel interjudețean, fără finalitate națională, de către FRF în parteneriat cu cele 41 de Asociații Județene de Fotbal și AMFB.

 ”A fost o competiție foarte utilă pentru aceste categorii de vârstă, care nu pune presiunea rezultatelor pe jucători. Putem rula tot efectivul de jucători. La această  ediție au evoluat pentru clubul nostru 51 de jucători ”, spune Horațiu Pârțiu, antrenor la clubul Transilvania

 | 2.221 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *