Fotbal: Echipă bună, serie accesibilă, bani ioc! Horoba: ”Nu suntem pregătiți financiar”

Gloria își cam știe lotul pentru sezonul următor, așa cum știe deja și seria în care va juca. Singura necunoscută e partea financiară, banii pe care va putea conta clubul bistrițean.

Cu doi jucători buni aduși din pepiniera CFR-ului și cu alte câteva plombe utile, Gloria a arătat bine în amicalele disputate până acum. A bătut de două ori echipa din Baia Mare, o dată echipa a doua a CFR-ului, a pierdut la limită cu Bucuvina Rădăuți și a încasat 3-0 la Cluj, în primul meci din seria amicalelor.

Echipa bistrițeană și-a aflat ieri și adversarii din campionat, niciunul de speriat.

”Ne sperie doar deplasările lungi, fiindcă suntem într-o serie cu echipe din Bihor. Altfel, la cum arătăm acum, cred că avem șanse să încheiem prima parte a campionatului între primele 5”, spune Ioan Horoba, președintele clubului.

Însă, din păcate, nici anul acesta echipa nu va fi susținută de Primărie, ajutor vital pentru toate celelalte combatante ale seriei în care joacă. Doar Consiliul Județean contribuie la bugetul clubului, însă banii de acolo aproape că s-au dus, pe echipamente și cantonament.

”Nu suntem pregătiți din punct de vedere financiar să susținem sezonul care urmează”, anunță Horoba și refrenul acesta îl cunoaștem de multă vreme când vine vorba despre fotbal la Bistrița.

”Nu avem nicio datorie la nimeni, dar nu știu de unde vom găsi bani pentru desfășurarea campionatului. Organizarea unui singur meci acasă ne costă aproape 100 de milioane”, mai spune șeful echipei bistrițene.

Singura speranță e legată de un eventual joc bun al echipei, care să atragă sponsorii dar și atenția autorităților locale. Dacă echipa va fi în lupta pentru promovare la jumătatea campionatului, anul electoral 2020 ar putea aduce susținere mai multă în retur.

Ar fi mare păcat ca Gloria să poată promova în cea mai atractivă Ligă a doua din ultimii 20 de ani și autoritățile să o ignore.

Până una alta, fotbaliștii bistrițeni pleacă duminică în Republica Moldova, unde vor juca un amical cu echipa din Glodeni, la inaugurarea stadionului din localitate, la care a contribuit financiar și Consiliul Județean BN.

Gloria va juca în seria a 5-a,alături de: ACS Industria Galda, AFC Unirea Alba Iulia, CS Viitorul Șelimbăr, CS Luceafărul Oradea, CS Sânmartin, SCM Zalău, ACS Sticla Arieșul Turda, FC CFR 1907 Cluj SA 2, FC Unirea Dej, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca, CSM Avântul Reghin, CSM Târgu Mureș, AFC Odorheiu Secuiesc, ACS Fotbal Comuna Recea, CS Minaur Baia Mare.

 | 2.058 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

3 Comments

 1. Atunci pt.cine face Viceprimarul stadion dacă nu vor nici măcar sa dea bani la echipa? ??

  Post a Reply
  • Vicele ne abureste, in cur il doare de echipa sau stadion El vrea terenul de sub stadion.

 2. @Teo
  Stadion nu înseamnă fotbal!
  Stadionul poate fi folosit la concerte, întruniri ale Martorilor lui Iehova sau ale Penticostalilor, Nunta Zamfirei, atletism, festivaluri, rugby, fotbal american, curse de ogari, concursul Eurovision, box, handbal, antrenament al echipelor de juniori, LPS, Ziua Costumului Național, Congresul PSD, filme în aer liber, vizionarea meciurilor echipei naționale pe ecran mare etc.
  Oricine poate închiria stadionul, pentru o zi, sau pentru câteva ore!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *