Fotbal, copii: Dracula Heniu Junior Cup, turneu bun la Prundu Bârgăului!

Prima ediție a Cupei Dracula Heniu Junior Cup s-a desfășurat la baza Bârgău Arena și a fost un real succes.

29 de echipe, un număr record de participanți pentru județul nostru, s-au înfruntat timp de 3 zile. Peste 150 de copii, care cu pasiunea, îndârjirea și talentul lor au încântat numerosul public prezent la Arenă.

Au fost 3 categorii de vârstă, 2007, 2008 și 2010, cluburi bine organizate din județele Bistrița-Năsăud (LPS Bistrița, Viitorul Năsăud, ACS Dumitra, Ardealul BN, Transilvania BN, Inter Viișoară), Suceava, Bacău, Cluj, Iași și Tg Mureș.

Surprizele au fost multe și plăcute. Premierea a fost făcută de către trei foști mari reprezentanți ai Gloriei Bistrița, Sergiu Costin, Alin Chibulcutean și Sergiu Mândrean. Totodată, și președintele ACS Heniu Prundul Bârgăului, George Ruscău a avut un discurs la festivitatea de premiere.

La final, toată lumea s-a bucurat de fotbal, toți cei prezenți plecând spre case cu zâmbetul pe buze.

Laureații primei ediții au fost:

Categoria 2007: Locul I- CSM Vatra Dornei, locul II- Didi Junior Iași, locul III- Viitorul Năsăud.

Categoria 2008: Locul I-ACS Transilvania Bistrița, locul II- ACS Prundul Bârgăului, locul III- Ardealul Junior Bistrița.

Categoria 2010: Locul I- Best Kids Reghin, locul II- Inter Viișoară, locul III- CS Nicu Gane Fălticeni

Organizatorii acestui festival, Marius Chira și Laurențiu Pintilie s-au arătat mulțumiți.

”Prima ediție a turneului Dracula-Heniu Junior Cup a trecut. Ca la orice debut, există imperfecțiuni și lucruri care puteau fi făcute mai bine, suntem conștienți de asta. Ceea ce rămane insă cu adevărat este un weekend de care ne vom aminti cu plăcere atunci când ne vom întâlni noi, cei din Prundu Bargăului, cu cei din Dorna, cei din Iași cu cei din Reghin, cei din Bacău cu cei din Cluj și așa mai departe.

Dincolo de competiția în sine, turneul acesta s-a dorit a fi o poveste despre prietenia pe care fotbalul o leagă printre oameni, despre capacitatea acestui sport de a ne face egali indiferent de culoarea medaliilor pe care le purtăm la gât la final. Timp de trei zile, copiii au pus bucuria și pasiunea în față, fără să se dea înapoi de la o luptă dreaptă și plină de fair-play. Desigur, la final au existat doar trei echipe castigătoare, fiecare la categoria ei de vârstă, însă invingători au fost toți pentru dăruirea arătată pe teren. Iar aici trebuie să le dăm credit tuturor antrenorilor care au răbdarea și priceperea de a crește acești copii din rândurile cărora vor răsări viitorii fotbaliști de mâine. Și nu în ultimul rând, trebuie să facem o reverență în fața părintilor care duc greul din punct de vedere financiar pentru a le îndeplini visul copiilor lor. Vă mulțumim tuturor pentru spectacolul oferit și vă asigurăm că Dracula-Heniu Junior Cup va deveni un turneu de referință pentru fotbalul juvenil din România.”, spune Marius Chira.

Bogdan Florea

 | 3.508 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *