Fotbal: Bistrițeni contra bistrițeni! Someșul Dej, ajutor sau piedică în calea Gloriei?

FC Someșul Dej e surpriza seriei a 10 din Liga a treia, cea în care va juca Gloria în acest sezon.

Deși nu a promovat pe teren, FC Someșul Dej va evolua totuși în Liga a III-a, ca urmare a unei decizii luate ieri de Comitetul de Urgență al FRF.

În urmă cu aproximativ o lună, după ce a câștigat Liga a 4-a, Someșul Dej a participat la barajul pentru accederea în Liga a III-a. În primul joc al turneului desfășurat la Zalău, elevii antrenați pe atunci de Gică Barbu au remizat, scor 0-0, cu CSM Satu Mare, însă au pierdut a doua confruntare, 1-2 cu CAO 1910 Oradea și au ratat promovarea. La scurt timp, finanțatorul Vicențiu Știr a anunțat că echipa se va destrăma și vor rămâne doar trei jucători tineri. Ulterior, Someșul Dej a transmis că are un nou manager – Sergiu Costin și un alt antrenor – Sergiu Mîndrean. Tot atunci, a fost anunțat și obiectivul: ”formarea unui lot competitiv în noul proiect Someșul Dej”.

 Pe 18 august, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a hotărât ca Liga a III-a să conțină 100 de echipe, repartizate în mod egal în 10 serii. Cum existau mai multe poziții vacante, au fost invitate să se înscrie cele șapte locuri 2 cel mai bine clasate în barajele de promovare. Având în vedere că mai multe formații s-au retras și locurile nu au fost ocupate în totalitate, FC Someșul Dej – în calitate de câștigătoare a Ligii a IV-a Cluj – a depus o cerere pentru a juca în Liga a III-a și ieri i-a fost aprobată.

Interesant este că lotul acestei grupări va fi format aproape în totalitate din bistrițeni. Costin și Mândrean, primul – secretar al AJF BN, al doilea- șef al comisiei de copii și juniori  al asociației bistrițene, au la dispoziție 16 jucători din cadrul grupării Gloria Junior, condusă de Cristian Stanciu, printr-un protocol de colaborare semnat acum câteva zile.

Acestora li se mai adaugă și alți bistrițeni care au jucat la Dej și în sezonul trecut sau care au fost transferați recent, cum ar fi Maxin (Pandurii) sau Miholca. De menționat că Gloria Junior a primit în mai multe rânduri finanțare de la Primărie și Consiliul Județean BN pentru sprijinirea tinerelor talente.

Rămâne de văzut dacă Someșul Dej va fi un ajutor pentru Gloria în încercarea ei de a promova în Liga a doua sau o piedică importantă în calea acestui obiectiv, ținând cont și de antipatia dintre Cristian Stanciu și Ioan Horoba.

 

Seria 9 Seria 10
FC Unirea Dej ACS FC Someşul Dej
CS Unirea Ungheni 2018 CSM Satu Mare
CS Ocna Mureş CS Progresul Şomcuţa Mare
CSO Cugir CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei
CS Hunedoara ACS CAO 1910 Oradea
CSM Avântul Reghin CS Minaur Baia Mare
ACS Sticla Arieşul Turda CS Luceafărul Oradea
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca CSC Sânmartin
AFC Unirea 1924 ACS Unu Fotbal Club Gloria
ACS Industria Galda SCM Zalău

 

 

 | 1.045 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. ma bucur sa vad ca formularile nepotrivite contextului actual din forma initiala a articolului au fost retrase. sper ca asta a fost motivul stergerii comentariului meu.

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *