Magazinul soților Hlinca, recomandat de profesioniști! Doi foști sportivi de performanță știu ce înseamnă un echipament IDEAL pentru SPORT!

Au pus punct sportului de performanță, dar au rămas în domeniu. Doi foști sportivi de top ai Bistriței au deschis anul trecut un magazin cu echipament sportiv și acum se bat parte-n parte cu marile rețele de profil care au apărut la marginea orașului.

Ionuț și Elisa Hlinca spun că le-a făcut foarte bine această concurență, sugerând cumva că marfa din magazinul lor, Ideal Sport, e de calitate mai bună decât cea din mall-uri.

O vizită scurtă în magazinul din strada Crinilor lămurește imediat subiectul. Firme tari, modele noi, diversitate, prețuri accesibile. Punctul forte, pantofii pentru sport. O gamă variată și de top, modele căutate în toată lumea.

 

După un început mai greu, magazinul soților Hlinca merge din ce în ce mai bine. E căutat nu doar de amatori, dar și de profesioniști. Handbalistele și fotbaliștii de la Gloria vin frecvent și comandă produse pe care nu le găsesc în altă parte.

Întâmplător, am dat ieri peste Iosef  Lorincz, un fost coechipier al lui Ionuț la Gloria, jucător de bază în echipa de azi. ”Îmi place magazinul, are multe produse de calitate. Trec frecvent, mai schimbăm o vorbă despre sport. Ai cu cine vorbi aici despre așa ceva, fiindcă oamenii aceștia chiar se pricep”, spune Lorincz.

De altfel, Ionuț spune că regretă cumva ultimii ani din cariera lui de jucător. ”Îmi pare rău că nu am deschis mai repede acest magazin. Ultimii ani de fotbal au fost cam chinuitori pentru mine, iar satisfacțiile materiale au cam lipsit. Dacă-mi imaginam că o afacere ca asta ar putea funcționa cum funcționează acum, o deschideam mai repede”.

Fost produs al școlii de fotbal Energetica Bistrița, s-a antrenat la început cu tatăl lui Lucian Sănmărtean, apoi cu Constantin Sava, Horațiu Pârțiu, Adrian Florea și a ajuns până în Liga 1, unde are jucate aproape 30 de meciuri. A jucat la Gloria, Gaz Metan, FC Brașov, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea și s-a lăsat de fotbalul pe teren mare de la ACS Dumitra.

Mai joacă încă pe sintetic, la Extratereștrii, cu care a prins finala națională de anul trecut. La 31 de ani, ar mai putea face față cu succes în fotbalul mare, dar a rămas dezamăgit un pic de neseriozitatea unor conducători și nu mai vrea să revină.

Partenera lui de viață și de afacere, Elisa, a abandonat și ea prematur sportul de performanță. A făcut parte din cea mai bună generație de junioare a Bistriței, campioană națională în 2008 cu Iuliu Crăciun. A jucat apoi la CSM Bistrița și a fost una dintre cele mai valoroase jucătoare din proiectul cu care Horațiu Pașca urma să atace Liga Nașională.

Dar s-a accidentat grav chiar la meciul de prezentare din 2015, o ruptură de ligamente îndepărtând-o din lotul care ulterior avea să promoveze în prima divizie. S-a transferat la Oradea, în liga a doua, acolo unde juca și Ionuț, cu care era împreună deja de câțiva ani.

Dar n-au rămas mult în vestul țării. Au venit acasă, s-au lăsat de sportul de performanță, au deschis această afacere și au toate șansele să trăiască liniștiți până la bătrânețe din ea. Elisa e însărcinată, mai are două luni până va naște o fetiță. Nu s-au hotărât încă ce nume îi vor pune dar știu sigur, amândoi, că micuța va iubi sportul.

Ionuț și Elisa Hlinca, doi bistrițeni modești, cinstiți, care lucrează cu pasiune într-un domeniu ce le-a adus satisfacții.

”Întotdeauna am visat să am adidași mai buni, ghete mai noi. Prima pereche am luat-o din târg de la Lechința, vă dați seama cum era. Mă bur să văd acum atâtea echipamente de calitate în jurul meu, îmi vine să le probez pe toate”, spune Ionuț.

”Nu vrem să ne întrecem cu nimeni. Fiecare cred că are locul lui. Dar noi putem fi o alternativă bună la produsele care sunt pe piață.”, ne spune și Elisa, cea care coordonează magazinul, mai ceva ca linia de 9 metri în care a jucat atâția ani.

Magazinul Ideal Sport e deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 19.00, pe strada Crinilor, numărul 1. Sâmbăta are program de la 10.00 la 14.00, iar duminica e închis. Are și o pagină de facebook, unde puteți vedea o mare parte din marfa expusă în magazin.

 | 12.767 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *