O fostă mare sportivă bistrițeană are nevoie de noi! Duminică luptăm pentru viața fiului ei! Vino la meci și donează!

Valeria Motogna- Beșe, fosta mare handbalistă a României născută în Crainimăt, are nevoie de ajutorul nostru. Familia ei trece printr-o perioadă foarte grea de când Patrick, copilul său în vârstă de doi ani a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă, leucemie mieloblastică.

Micuțul Patrick a început un tratament extrem de costisitor în Italia, pe care părinții lui nu îl pot susține în totalitate.

Gloria va dedica acestui caz meciul de duminică, cu HC Zalău!

La noua sală polivalentă vor fi amplasate 𝟰 𝘂𝗿𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗼𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗶,  la fiecare intrare în sală. Poți dona direct în aceste urne sau achiziționa orice de la 𝗙𝗮𝗻𝗦𝗵𝗼𝗽-𝘂𝗹 din incinta sălii și toate 𝗶̂𝗻𝗰𝗮𝘀𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗺𝗲𝗿𝗴 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗺𝗶𝗰𝘂𝘁̦𝘂𝗹 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗸.

Deasemenea o poți face în conturile:

  • RO92BTRLRONCRT0353543601
  • RO42BTRLEURCRT0353543601 – ambele deschise pe numele soțului handbalistei, Puscas Motogna Vasile Gabriel.

 

Valeria Motogna Beșe a fost o sportivă de excepție a României, acum antrenoare la centrul de copii și juniori al Zalăului.

A început să joace handbal la Bistrița, în 1991, fiind descoperită de antrenorul Dumitru Găvan. În 1994, ea a fost remarcată de Gheorghe Tadici și transferată la secția de junioare a echipei antrenate de acesta, Silcotub Zalău, de unde a promovat apoi la echipa de senioare. În 1996 ea a câștigat City Cup împreună cu echipa din Zalău. De-a lungul carierei sale, handbalista Vali Motogna a evoluat ca inter stânga, centru sau inter dreapta și a fost unul din cei mai buni apărători centrali ai echipelor la care a jucat.


În 1998 și 1999, Motogna a obținut cu Echipa Națională de Handbal a României două medalii de aur, la Campionatele Mondiale pentru juniori, respectiv pentru tineret.
În 2006, Gheorghe Tadici a devenit antrenor la Oltchim, unde a adus mai multe jucătoare de la Zalău, inclusiv pe Valeria Motogna. Cu Oltchim, Motogna a câștigat Cupa Cupelor, EHF în 2007, Trofeul Campionilor EHF în același an, și a jucat finala Ligii Campionilor EHF în 2010.

În 2000 și 2008, ea a fost componentă a echipelor naționale ale României care au avansat până în sferturile de finală ale turneelor feminine de handbal de la Jocurile Olimpice.
De altfel, la Olimpiada din 2008 de la Beijing, Valeria Motogna a fost desemnată căpitanul echipei și port-drapelul delegației României la ceremonia de deschidere.

 

În 2011, Vali s-a întors la HC Zalău. Și-a încheiat cariera de sportivă prin 2016, însă a ales să rămână la Zalău și s-a dedicat carierei de antrenor. În prezent are Clubul de Handbal Valeria Motogna HCVM unde zeci de copii se antrenează pentru a duce istoricul performant al handbalului local mai departe.

 

 | 1.726 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *