”De ce ne-a fost frică n-am scăpat!” 20 de handbaliste bistrițene au covid!

În urma testelor efectuate la întoarcerea de la turneul de la Sfântu Gheorghe, 20 de jucătoare de la Gloria au primit rezultat pozitiv. În această noapte, președintele Eugen Cosma a trimis un comunicat de presă pe această temă:

”De ce ne-a fost frică nu am scăpat! Deși au fost respectate toate regulile de prevenție și am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, din păcate, la testul Covid-19 efectuat de întreaga delegație participantă la turneul de la Sfântu Gheorghe, unde am disputat 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte și alte trei negative”.

În primul rând, dorim să asigurăm suporterii echipei că jucătoarele noastre sunt sub atentă observație și vom asigura toate condițiile necesare ca acestea să treacă și peste această situație dificilă.

De asemenea, vă informăm că am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, că acest tur competițional trebuie să se desfășoare în sistem ”meci acasă – meci deplasare”. Însă, România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Așadar, solicitările noastre nu au fost luate în considerare, Federația Română de Handbal a hotărât începerea campionatului național de handbal sub o formă competițională nouă, în sistem turneu.

Am considerat încă de la început că acest sistem competițional nu este o soluție viabilă de desfășurare și că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale echipelor participante. Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia Federației Române de Handbal este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi.

Regretăm situația și va urma o analiză serioasă a acestui incident. Împreună cu Consiliul de Administrație și finanțatorul principal vom hotărî care sunt căile de urmat și dacă ne vom îndrepta împotriva organizatorilor. Solicităm din nou Federației Române de Handbal să își reconsidere decizia în privința modului de desfășurare a Ligii Florilor MOL!”.

 | 1.882 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Da aveti perfecta dreptate dar atâta timp cât au iesit jucătoare și oameni din staff pozitivi voi de ce ați mers la turneu atât timp cât jucatoarele respective și cei din staff au avut contact la antrenamente….cei de la dsp trebuiau anuntați de către cei ieșiți pozitivi cu cine au intrat in contact și automat trebuiau sa stea in izolare chiar dacă testele au fost negative,deci și voi aveti partea voastră de vina!!!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *