A fost bine! Gloria, bilanț mulțumitor după prima participare în cupele europene!

Gloria s-a calificat direct în ultimul tur preliminar al Cupei EHF, în urma locului 3 obținut în campionatul trecut. Și a avut un bilanț mai mult decât onorabil în această ediție de cupe europene.

A avut ghinion la tragerea la sorți din turul 3 și a picat împotriva Coronei Brașov, echipă redutabilă în acel moment. Gloria a pierdut acasă la două goluri, a recuperat diferența în retur, dar brașovencele s-au calificat datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

A venit apoi excluderea Coronei din cauza dopajului. Gloria i-a luat locul și a jucat în grupa C a Cupei EHF, cu două echipe de talia ei, Erd și Lublin, și cu una ușor peste nivelul ei, Odense, în prezent calificată în semifinale.

Și a reușit să facă 7 puncte în această grupă dar mai ales să susțină 3 meciuri senzaționale la Bistrița, în fața propriilor suporteri: un egal cu Erd împotriva unei portărițe greu de învins, o victorie de răsunet cu Odense și un succes la pas cu Perla Lublin. Toate trei savurate la maximum de o sală arhiplină.

În urma punctelor acumulate în grupă, s-a calificat în sferturile de finală, unde a dat peste echipa daneză Herning. Deja obosită după multe meciuri jucate în acest an, echipa bistrițeană a pierdut la 3 goluri acasă dar a refăcut diferența la pauza meciului din deplasare, jucat fără spectatori din cauza pericolului creat de coronavirus.

În final, a cedat la două goluri și a părăsit competița europeană, după 10 jocuri.

A câștigat 3,  avut 3 remize și a pierdut 4, marcând 242 de goluri și primind 245. O linie de plamares mulțumitoare pentru suporterii bistrițeni, satisfăcuți în proporție covârșitoare după această evoluție din cupe.

În ce privește lotul, au confirmat jucătoarele cu mare experiență. Elisei, Dincă și Pristăvița au jucat constant bine în toate meciurile, Rațiu, Moroianu, Costa s-au ridicat la nivelul așteptărilor dar au obosit pe final, bielorusele Ilina și Vasileuskaya au avut momente foarte bune dar și meciuri în care așteptam mai mult de la ele, iar Tetean, Paraschiv, Bloj, Zegrean, Țanc și Șamanț au intrat bine de pe margine atunci când au fost solicitate.  Portărițele De Paula, Nenezic și Inculeț au avut prestații în ton cu fiecare joc, contribuind și ele la reușita campaniei europene.

Concluzia pe care mulți dintre noi o tragem după această participare în EHF este că Gloria a scos aproape maximum din ce poate în acest moment. Cu un lot destul de redus numeric, echipa noastră a resimțit absența unor variante puternice în reprizele secunde.

De asemenea, calendarul încărcat cu multe meciuri tari în competiția internă și, poate, pregătirea fizică necorelată suficient cu acest număr mare de jocuri sunt și ele motive pentru care nu suntem acum în semifinalele competiției. Important este să avem continuitate în participările europene, fiindcă pretențiile bistrițenilor vor fi măcar la fel de mari și în sezonul următor.

 

Turul 3

Gloria – Corona 25-27

Corona – Gloria 22-24

Grupa C

Lublin – Gloria 22-22

Gloria – Erd 25-25

Odense – Gloria 25-19

Gloria – Odense 25-23

Gloria – Lublin 26-20

Erd – Gloria 24-24

Sferturi de finală

Gloria – Herning  26-29

Herning – Gloria 28-26

 

 

 

 | 1.552 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Multe de vorbit . Salariile „nesimtite” ai obliga ! Unii NU merita 50% din salarii ! Dar este campanie electorala pt Radu Moldovan = PSD = RUSINE !!!!!!!

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *