Formula 1 e gata de start! Austria pregătește 10.000 de teste la primele două curse, programate pe același circuit!

Sezonul de Formula 1 va începe cu Marele Premiu al Austriei, care va avea loc pe Red Bull Ring pe 5 iulie, urmat după o săptămână de o a doua cursă pe aceeași pistă. Marele Premiu al Ungariei va urma după o săptămână de la a doua cursă din Austria, înainte de pauză.

Apoi vor fi două curse organizate la Silverstone, Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Ulterior vom vedea un Grand Prix belgian şi unul italian la Monza, pe 6 septembrie.

 Peste 10.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus vor fi efectuate la cursele de Formula 1 din Austria, primele etape ale acestui sezon, programate la 5 şi 12 iulie, informează lesoir.be, care citează agenţia APA.

Centrele de testare au fost deschise pe circuitul Red Bull Ring de la Spielberg, unde pot fi efectuate 12.000 de recoltări pe parcursul celor două week-end-uri de cursă.

Probele vor fi transportate de două ori pe zi la un laborator din Ebersberg, Germania, care va rămâne deschis 24 de ore pe zi. Rezultatele vor fi cunoscute între 16 şi 24 de ore de la efectuarea testelor.

Implementarea unor măsuri sanitare stricte a permis organizatorilor Formulei 1 să înceapă sezonul la 5 iulie, cu Marele Premiu al Austriei, fără spectatori.

Circa 3.000 de persoane oficiale vor la circuit fi în fiecare weekend şi fiecare persoană trebuie să aibă un test negativ cu cel mult patru zile înainte de sosire.

Alte şase curse vor avea loc cu porţile închise pe continentul european, până la 6 septembrie, transmite News.ro.

Restul sezonului nu este cunoscut deocamdată, însă conducătorii F1 ar dori să poată organiza între 15 şi 18 curse în acest an.

 

 

 | 296 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *