Final de an cu fruntea sus

După un an foarte greu, cu un final de sezon ratat și cu începutul altuia mult mai dificil din punct de vedere financiar, handbaliștii de la HCM Bistrița au avut o evoluție lăudabilă în ultima partidă din 2009. Bistrițenii au primit vizita liderului seriei D, CSM Oradea, într-o partidă care s-a disputat în sala de sport „Dorin Moruțan”. Cu Săcăleanu și Ioja încă sub simptomele răcelii, bistrițenii au jucat exemplar în prima repriză, arătând că încă mai au orgoliu. Apărare exactă, eficiență la aruncări și determinare. Acestea au fost coordonatele primei părți, pe care jucătorii lui Cosma au controlat-o categoric, fiind egalați cu câteva secunde înainte de intrarea la cabine,
scor 18-18. Repriza secundă este mai echilibrată și, din păcate pentru ei, jucătorii HCM-ului își pierd tonusul până la finalul meciului, devenind o pradă ușoară pentru adversari în ultimele minute. Orădenii își respectă statutul de lideri și se impun cu scorul final de 36-31.

Pentru HCM Bistrița au evoluat: Lungu, Avram, Beșa (portari); Săcăleanu, Ioja, Dîl, Cosma, Irimieș, Bejan, Negru, Giurgiucă, Gabor.

A fost ultimul meci din acest an și ultimul din returul I al Diviziei A de handbal masculin. HCM Bistrița se clasează pe penultima po-ziție din seria D, cu doar șase puncte din 12 meciuri, la egalitate de puncte cu HC II Odorhei. Mai slabi decât bistrițenii sunt doar juniorii de la Extrem-Baia Mare. După meciul cu Oradea, jucătorii au fost lăsați în vacanță, lotul urmând să se reunească în jurul datei de 5 ianuarie.

 | 176 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On