Ferrari cu Hamilton…?

Ferrari cu Hamilton…?

Nu e vorba de vreun transfer… e vorba de finalul de sezon care se arată tot mai surâzător pentru pilotul L. Hamilton și pentru echipa ”căluțului cabrat”.
În ultima cursă, disputată duminică la Shanghai, pilotul englez de la McLaren și-a anunțat clar intenția și a ocupat prima poziție a grilei, urmat de cei doi ferrariști, cu Massa pe 3, Alonso (Renault) pe 4, Kovalainen (McLaren) pe 5, Vettel (Toro Rosso) pe 6, Trulli (Toyota) pe 7, și S. Bourdais (Toro Rosso) pe 8. Cele două BMW-uri, cu șanse încă la titlu s-au plasat pe 9 (Heidfeld), respectiv 11 (Kubica).
Încă din prima curbă a cursei, Hamilton și-a ocupat ferm locul întâi, pe care l-a și câștigat într-o bătălie în care nici măcar Raikkonen nu a putut face nimic pentru colegul său F. Massa, aflat doar la 5 puncte de englez. Propriu-zis, într-o cursă fără cel mai mic incident, Hamilton a dovedit că merită (chiar pe circuitul pe care anul trecut a ratat copilărește titlul), în timp ce Massa nu a reușit nici măcar o zvâcnire, nearătând vreun semn de viitor campion.
În urma clasării finale, pentru care ”finlandezul zburător” i-a cedat locul lui Massa, Hamilton se distanțează la 7 puncte de acesta, iar Kubica rămâne la 12 puncte în urma lui Massa, nefericit și acuzând echipa că a renunțat să mai creadă în șansele sale.
La constructori, Ferrari obține încă 4 puncte suplimentare față de McLaren (156 față de 145) și ia așadar prima opțiune la titlul constructorilor, în timp ce BMW își consolidează locul trei cu 135 de puncte.
În preambulul ultimei curse, lucrurile se limpezesc așadar, Hamilton ia prima opțiune la titlu… chiar dacă lângă inginerii de la Ferrari!!!

 | 110 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On