”Fără ei nu făceam nimic!” Daniel Bolfă, unul dintre cei mai buni bistrițeni din K1, se destăinuie!

E unul dintre cei mai apreciați luptători de kikboxing pe care i-a dat Bistrița vreodată. Dedicat, serios, modest și foarte talentat, Daniel Bolfă a atras atenția în acest sport încă de la amatori. Meciurile lui sunt printre cele mai așteptate în galele organizate nu doar acasă dar și în turneele de afară.

Are 9 victorii la profesioniști și a fost cât pe ce să aducă la Bistrița o centură importantă după o gală spectaculoasă în Anglia. Are doar 24 de ani, dar parcă se luptă de când lumea în turneele de K1. Povestea bistrițeanului care a schimbat macazul de la terenul de fotbal spre ringul de lupte e la fel de frumoasă ca și meciurile în care ridică sala în picioare.

A vrut sa ajungă fotbalist dar a ajuns in ringul de lupte!!!

Îl știm din galele Mix Kombat de la Bistrița, însă Daniel Bolfă a fost o mare speranță a fotbalului bistrițean. A făcut parte din grupa de juniori `94, condusă de Horațiu Pârțiu, apoi a fost un jucător de bază al echipei republicani condusă de Bogdan și Adrian Florea.

Însă, după ce a terminat junioratul, visele lui de a ajunge fotbalist s-au năruit. Tocmai când împlinea 19 ani și urma să facă pasul la echipa mare, Gloria s-a desființat, în cea mai neagră perioadă din istoria clubului.

Fiindcă iubea mult sportul și nu mai putea trăi fără el, a încercat repede să înlocuiască fotbalul cu altceva. Așa s-a apucat de K1, mai mult din nevoia de mișcare.

Recunoaște că nu s-a gândit niciodată că o să ajungă într-un ring adevărat, darămite la nivel profesionist. Dar cu multă muncă, la fel de harnic așa cum a fost și ca fotbalist, Bolfă a intrat în circuitul profesionist după numai un an de zile și câteva meciuri la amatori.

Știa că de-abia acum începe greul. A pierdut, a câștigat, a căzut, s-a ridicat, dar a mers mai departe. A avut lupte grele în gale puternice din țară, precum în Mix Kombat sau Coloseum Tournament, dar și în străinătate. În Anglia, a luptat doi ani la rând în main eventul unei gale puternice, fiind aproape de a câștiga o centură importantă.

Accident de mașină cu 3 săptămâni înaintea galei din toamnă

Punctul culminant al carierei lui de până acum a fost ultimul meci de la gala Mix Kombat 5. A fost o partidă specială pentru el nu doar pentru că s-a desfășurat acasă ci pentru că a fost precedat de o întâmplare nefericită, despre care nu multă lume știe.

Cu 3 săptămâni înaintea galei, pe când se afla în pregătire la Putna, a fost lovit de o mașină, pe marginea drumului pe care alerga.

La antrenamentul de dimineață, am fost lovit din spate de un bătrân care nu m-a observat! M-am trezit în șanț și primul gând a fost că nu mă mai pot bate la gala de la Bistrița. Am avut două copci la cap, o entorsă la glezna dreaptă și două vertebre dislocate, care și acum îm fac probleme.

M-am bucurat că am scăpat cu viață, evident, cu ajutorul lui Dumnezeu,  dar am ieșit destul de șifonat și toată lumea, în frunte cu medicii mi-au spus că nu o să mă refac și n-o să pot lupta într- un timp așa de scurt! Încăpățânat, nu am luat în seamă sfaturile celor din jur și mi am propus să lupt indiferent de riscuri!

Am luptat și am reușit să fac un meci foarte bun și să câștig prin ko tehnic în repriza a treia!”, povestește Daniel pentru sportulbistrițean.ro.

După ce și-a văzut moartea cu ochii și s-a speriat cum nu i se întâmplase niciodată până atunci, bistrițeanul nostru a început să prețuiască mai mult sănătatea. Întrebat ce-și dorește de-acum înainte, răspunde ferm, fără echivoc. ”Vreau să fiu sănătos!”. Și de-abia apoi, începe cu planurile de viitor. Așteaptă noi provocări, care anul acesta întârzie să apară. Dar e convins că mai are multe de spus în sport și nu-și mai imaginează viața fără el.

 

”Eram bătăuș în copilărie”

Daniel, ce te vezi făcând la bătrânețe?

Asta e o întrebare foarte grea pentru mine și mi-o pun și eu de multe ori. Chiar nu văd cum o să fie, sper doar s-o apuc totuși. În orice caz, sportul pentru mine înseamnă foarte mult și nu îl voi lasa niciodată atâta timp cât îl voi putea practica. Dar viața este imprevizibilă la fel cum sunt și eu, așa că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în continuare!

Ai fost bătăuș în copilărie? De unde înclinația spre K1?

Da… pot sa zic ca eram bătăuș când eram mic, până pe la vârsta de 12-13 ani când am început să practic fotbalul de performață! După care am avut o perioadă liniștită până ce mi-am văzut visul de a ajunge fotbalist spulberat…apoi am ajuns la sala de K1. Nu știu dacă a fost o înclinație…sau poate dezamăgirea ca n-am ajuns fotbalist m-a împins să fac asta și nu regret nici o clipă

Ce le răspunzi celor care cred că în jurul acestui sport se învârt mulți golani, interlopi sau oameni certați cu legea?

Da, într-adevăr se învârt tot felul de oameni, ca de altfel în multe alte sporturi sau locuri. Eu unul nu am stat niciodată să cataloghez sau să judec pe cineva după poziția socială. Pentru mine e important să fii om, indiferent că ești profesor, inginer, politician sau interlop! Oricum, cine vrea să meargă la o gală cred că merge să vadă meciurile și spectacolul din ring, nu lumea din jur!

Părinții tăi ce ti-au spus când au aflat că practici K1?

Sincer să fiu, mama m-a împins de la spate să merg la sala de K1, văzându-mă supărat după dezamăgirea cu fotbalul! La început le-a fost greu și chiar au fost prezenți la primul meci…chiar nu aș vrea să fi fost in pielea lor, dar cu timpul s-au obișnuit și îmi urmăresc cu emoții toate meciurile, fie din sală, fie din fața televizorului si cred ca sunt mândri de mine!

Ba chiar cred că tatălui meu îi place mai mult să vină la meciurile mele de K1 decât la cele de la fotbal! Oricum lor le datorez absolut tot și dacă ei nu ma susțineau nu cred că puteam să practic acest sport. M-au susținut și mă susțin în continuare și as vrea ca toți părinții să își susțină la fel copiii! Le mulțumesc din suflet pentru tot!

Iubita ta ce spune despre această pasiune?

Trebuie sa fie de acord și să mă susțină!

Ce le recomanzi celor care vor sa se apuce de K1?

În primul rând le recomand tuturor cu multă încredere să facă acest sport sau să-și îndrume copiii spre arterele marțiale. Și o să vadă că nu e deloc un sport golănesc cum se vede din afara. E un sport care te educă foarte mult, îți mărește încrederea și te ajută să faci față mai bine tuturor problemelor de zi cu zi. Și, ca orice alt sport, îți oferă sănătate!

Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Aș vrea să continui tot pe aceeași linie, să îmi îmbunătățesc cât mai mult tehnica de luptă și să progresez cât mai mult. Să lupt cât mai frumos și să am rezultate cât mai bune! Momentan aștept noi provocări iar când voi avea ocazia nu promit că o să ajung vreun campion sau că voi câștiga toate meciurile, dar promit că o să demonstrez că sunt un adevărat luptător și că voi lupta la fiecare meci până la “ultima picătura de sânge”.

 

Adrian LINCA

 | 6.572 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

 1. Dear Sirs,

  we just visited you over internet, And much glad to introduce ourselves as specialist manufacturers/exporter of fitness gear, equipments & sportswear.
  specially we are exporters Cycling Gloves & Clothing & weight lifting belts, weight lifting hooks, warm up training shirts, all fitness gear quality, Leather Belts & Fitness Clothing Sports Wears & Soccer Uniforms & Handball Uniforms & Ice Hockey Uniforms & Baseball Batting Uniforms & Basketball Uniforms & Rugby Uniforms & Hooded & Polo Shirts & Fitness Equipments & All Types Gloves Offers .

  Currently , we are working some European company.

  Please give us chance to quote our best prices and highest quality and better services your another supplier .

  Your positive buying interest will be highly obliged.

  If you have any question regarding our offer , please don’t hesitate to contact us.

  We will appreciate for your comments .

  Take Care !

  Best Regards
  Sabeel (Export Manager)

  AL-KARAM SB SPORTS
  NIZAMABAD ZAFARWAL ROAD
  SIALKOT-PAKISTAN.
  Tel:0092-52-3544443
  Fax:0092-52-3544443
  Cell # 0092-342-6761697
  Email:info@al-karamsports.net
  Website:www.al-karamsports.net

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *