Fără emoții! Gloria trece cu ușurință de Târgu Jiu! Aplauze pentru revenirea Mariei Țanc!

Deși meciul nu a avut nicio miză pentru cele două echipe, bistrițencele nu au tratat cu superficialitate duelul care prefațează practic disputa care va decide finalista Cupei României din acest an.

Gloria a câștigat cu scorul de 42-21 (22-12) partida cu viitoarea adversară din semifinalele Cupei, iar la final, ca o încununare a rezultatelor bune din acest sezon și ocuparea locului 3, fetele, staff-ul echipei, dar și sponsorii și partenerii acesteia au fost premiați cu medalia de bronz de către oficialii Federației Române de Handbal.

Gloria a început în forță și s-a desprins rapid pe tabelă. Pe fondul unor atacuri și repuneri rapide, dar și a repetatelor greșeli atât în atac cât și în apărare a oaspeților, tabela arăta 11-4 în minutul 11 al partidei, moment în care oltenii au solicitat un time-out. Scurta ședință tactică, însă, nu a schimbat cu nimic desfășurarea jocului, ba mai mult, ale noastre s-au desprins și mai tare de adversar, intrând la vestiare la pauza meciului cu o diferență de 10 goluri.

A doua repriză avea să fie la fel de plină de goluri precum prima. Bistrița nu a luat piciorul de pe pedala de accelerație și a fructificat majoritatea atacurilor. Bazaliu ‘a rupt’ plasa porții în repetate rânduri iar Melinda Terec ne-a adus aminte cu plăcere de era ‘Geiger’, fiind folosită în această partidă neașteptat de mult de către Pașca și jucând așa cum o făcea în tinerețe. Laura Pristaviță a închis tabela la 42-21, în ultima secundă a meciului.

De menționat faptul că unul dintre cele mai apreciate momente de către bistrițeni a fost introducerea Mariei Țanc în teren după o lungă pauză. Publicul a aplaudat frenetic revenirea tinerei jucătoare din Telciu, aceasta fiind vizibil emoționată.

Gloria, deși mai are de disputat o partidă din acest sezon competițional, termină campionatul pe locul 3 iar bistrițenii se vor putea bucura începând cu sezonul următor de o participare în Cupele Europene. Sezonul pentru ale noastre, însă, e departe de a fi terminat, întrucât Gloria se va bate weekendul ce urmează, tocmai la Bistrița, pentru Cupa Romaniei.

Au marcat pentru Gloria: Bianca Bazaliu (10), Laura Pristaviță (8), Cristina Laslo (5), Sonia Seraficeanu (5), Melinda Terec (4), Tamires Morena Frossard de Araujo (4), Nina Zulic (3), Nicoleta Dincă (2) și Maria Țanc (1)

Tiberiu Titieni

 | 597 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *