Și ce ne facem noi fără sport?

Cam în fiecare zi încep și termin ziua cu știrile sportive, surfez pe site-uri de profil să verific rezultatele de aseară la meciurile la care nu m-am uitat personal și mă bucur sau sufăr pentru echipele favorite.

Nu, nu pun la pariuri, nu mă mai întrebați. Mă enervez natural, fără imbold și motivație suplimentară când pierde Steaua sau Realul, Lakers, Federer, Simona, Unirea Ungheni, Hagi și limba română, O’Sullivan, România, Burundi sau etc.

Și apoi încerc să joc și eu din puținul cât îl știu din fotbal, biliard, tenis, ping-pong, tir, alba-neagra sau ce alte sporturi olimpice mai stăpânesc. A, da. Sunt și sălău, adică merg regulat la sală. Poate și pentru că lucrez la una. În fine.

Cine s-ar fi gândit că vine un virus și pac se duc toate?

Cine mai are chef să facă mișcare în casă? Cam câți dintre cei care puneți exerciții la story faceți mai mult decât durata story-ului?

Super, bravo la ăia care ați zis că „mulți”, sunt mândru de voi. Vă aștept înapoi la Casa EMA când se deschide iar, să vă puneți storyuri de aici. Poate chiar fac un efort și o să pun și eu, dacă tot îmi cereți atât de insistent. Bineee, stop it, o să pun no. Gata.

Asta am vrut să zic de fapt. Nu mai citiți toate prostiile, nu vă panicați inutil, mai bine faceți niște sport, citiți despre sport, să vă țineți creierul ocupat.

Beți o bere. În fiecare zi, de la 12-1, când vă treziți. Ca în concediu. Plănuiți ce veți face când ne dezleagă ăștia pe stradă, că acum avem timp să facem toate planurile, ca profesorul ăla ochelarist din Casa aia de papel. Bine, nu ăștia cu copii. Voi vă rog rezistați și nu contemplați suicidul.

O să iasă soarele și în lumea noastră. În loc să ne tot plângem și să așteptăm să facă cineva ceva, hai să facem noi ceva să fim mai buni. Să studiem ceva. Orice. În cel mai rău caz, la final spargi semințe pe o bancă în parc și le arunci nu pe jos, că ești mai deștept acuma, ci într-un bon de la pariuri în care ai fost mai aproape să câștigi decât înainte de pandemonium.

Mihai Oprea

 

 | 1.872 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *