F1: După Baku, Formula 1 nu va mai fi la fel!

Dacă am spune că în cursă am avut 3 safety-car-uri și o suspendare a cursei din cauza accidentelor nici nu am spune de ajuns pentru a descrie cursa nebună din capitala Azerbaijanului. Căci nu evenimentele așa cum sunt ele redate au făcut deliciul spectatorilor, ci semnificațiile acestor evenimente au configurat o nouă F1 după Baku datorită următoarelor încleștări:

  1. Cei 2 finlandezi,  Raikkonen și Botas au colizionat încă din prima curbă, întâmplare fatală pentru Raikkonen dar norocoasă pentru Botas care a incheiat pe locul 2. Este însă pentru a treia oară când cei 2 finlandezi se ating în cursă, în ultimul an, ceea ce va schimba relația dintre ei.
  2. Cei de la Force India s-au ciocnit de data aceasta, ruinând potențiala șansă de a ruina cursa și stricând paradisul echipei roz-bombon ce se dovedise cea mai eficientă grupare la capitolul clasare în puncte. Întâmplarea vine pe ascendentul cursei anterioare în care Aucun ceruse echipei să-l roage pe mnai experimentatul Perez să-i facă loc în cursă. În Baku Aucun nu a mai asteptat și a ieșit prost pentru echipă.
  3. Pe final, cea mai plină de urmări dintre întâmplări a fost ciocnirea intenționată produsă de Vettel asupra lui Hamilton. S-a spulberat astfel mitul întreținut de cei doi conform căruia respectul reciproc și admirația de ambele părți întrețineau fair-play-ul. Pentru incident Vettel și-a cerut scuze dar relația dintre cei doi e iremediabil stricată.

Mai importante decât punctele câștigate în cursa din Baku sunt cele trei evenimente care aduc mult mai multă competiție în sezonul la a cărui jumătate nici nu am ajuns. De acum, confruntările vor fi mult mai dure pentru mizele sunt imense anul acesta. Pe final de săptămână avem Austria, acolo unde anul trecut Hamilton s-a ciocnit cu Vettel în ultima rundă de circuit. Lucrurile merg mai departe. 

Dorin Dobra

 | 2.047 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *