F1: It’s f….ing crazy, man! 369,5 la 369,5! Finalul e duminică, la Abu Dhabi, și e posibil orice!

Așa n-a mai fost de mult în Formula 1!

Cu un Hamilton în lacrimi la finalul cursei din Arabia, cu un Verstappen cu o față de om vinovat, cu o cursă întreruptă de trei ori, cu două coliziuni directe între cei doi rivali la titlul suprem, cu mai mult de atât nici că se putea! Au ajuns cei doi piloți la egalitate perfectă de puncte, 369,5 – 369,5.

În realitate, cei ce credeau că Hamilton va ceda ușor cel de-al optulea potențial titlu, nu au decât să vadă că s-au înșelat. De fapt, marii campioni în racing sunt cei care nu ratează nicio oportunitate. Despre racing e și vorba atunci când discutăm eventualele momente tensionate ale cursei. Verstappen susține că nu e lăsat să concureze și că asta nu mai e Formula 1, în timp ce Hamilton susține că adversarul său a depășit de mult linia roșie a competitivității.

Nu e prima oară când Verstappen primește penalizări pentru modul în care abordează depășirea directă la Hamilton, de-a lungul anului fiind și martori ai unei situații în care ambii au terminat cursa unul peste altul, tot din vina lui Verstappen.

Ce i se reproșează lui Verstappen de fapt? Că atunci când simte că va fi depășit, de regulă de Hamilton, singurul care a reușit lucrul acesta în 2021, se aruncă voit în curbă, la distrugere, tăind calea pilotului care tocmai îl depășește.

De ce îl deranjează pe Hamilton asta? Pentru că el e cel ce deține titlul de campion, el e cel care are de pierdut cel mai mult, iar pentru asta nu face decât apel la sportivitate. Că greșelile și păcălelile se plătesc? Asta așa e, nu doar în F1, iar dacă stăm să ne amintim numai șicanele la care l-a supus pe Rosberg în anul în care acesta a câștigat titlul pentru ca apoi să se retragă direct din competiție, ar trebui să fie suficient pentru a nu-i plânge prea mult de milă englezului.

E adevărat însă, nivelul de implicare și sportivitate la Hamilton era parcă mai mare ca la Verstappen.

Cert e un singur lucru: duminică e finalul în condițiile în care nu cred că Verstappen va deveni mai domol, și nici Hamilton nu va renunța. La Abu Dhabi e posibil orice. It’s fucking crazy, man!

Dorin Dobra

 | 2.620 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *