F1 2010: Avanpremiera unui sezon picant

Până în 14 martie, când sezonul 2010 al F1 va debuta cu prima cursă a a-nului din Bahrein, noile echipe și-au început microrecitalurile pe circuitul spani-el de la Jerez. Cu doar două echipe rămase neschimbate (RedBull și Force India) sezonul pare pregătit pentru a fi la înălțime.

Deși visul lui Eclestone de a avea 12 echipe la start și 20 de Grand prix-uri s-a împlinit, nu noile sale reglementări țin prima pagină a ziarelor, ci mutările piloților în cadrul echipelor. În mod evident, 2010 e anul revenirii lui M. Schumacher în F1, și nu oriunde, ci la Mercedes. „E un vis căruia nu i-am putut rezista” anunța M. Schumacher un proiect în care Mercedes renunța totodată la partenerul mai vechi McLaren, aducându-l pe Nico Rosberg ca partener pentru multiplul campion mondial. La rându-i, McLaren continuă cu motoare cumpărate de data aceasta de la Mercedes și cu doi piloți (Hamilton și Button) foști campioni mondiali, deținând până la această oră timpii cei mai buni de la Jerez. A treia echipă cu pretenții, Ferrari, are și ea un duo de invidiat: Massa și Alonso, și ei campioni, dar, după rezultatele din teste, cu o mașină încă nematurizată pentru
startul de sezon. Red Bull, echipa cu cea mai promițătoare prestație a anului trecut, și-a păstrat ambii piloți precum și pretențiile la titlul mondial. În rest, Barrichello la Williams, Kubika la Renault, plecarea BMW și cele patru echipe noi (Lotus, Campos, US și Virgin) întregesc concertul ce pleacă spre un marș al anului 2010 suficient de interesant.

Marea absență, cel puțin de până acum, e fără îndoială Kimi Raikkonen care va sta acasă plătit de Ferrari cu un salariu cu multe-multe zerouri. Poate că tocmai lipsa ultimului condiment în coctailul anului 2010 (gheața finlandezului cu depășirile sale tăioase și geniul cons-tant în câte o cursă) demonstrează că nici măcar F1 nu e un circ destul de mare pentru atât de mulți prim-soliști. Oricum ar fi, anul se anunță suficient de exotic pentru ca luna ce a mai rămas până la prima cursă să pară încă nedrept de lungă.

 | 187 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On