Evoluții bune pentru reprezentantele Bistriței la Jocurile Olimpice! Barbosa și Almudena, două victorii spectaculoase!

Alexandrina Barbosa și Almudena Rodriguez, jucătoarele Gloriei care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au ratat calificarea în sferturile de finală după un ultim meci în grupă, cu Rusia.

Ele au jucat pentru naționala Spaniei, alături de alte 5 jucătoare din Liga Florilor, antrenate de Carlos Viver, tehnicianul Rapidului.

După o înfrângere cu Suedia (24-31), meci în care Almudena a marcat 4 goluri, ibericele au reușit surpriza cea mai mare din faza grupelor, învingând Franța la 3 goluri. Jocătoarele Gloriei au avut o evoluție foarte bună în acest meci cu vicecampioana olimpică en-titre, marcând fiecare câte 4 goluri.

Spania a continuat la fel de bine și în următorul joc, trecând de Brazilia cu 27-23, cu Almudena (1) și Barbosa (3) printre marcatoare.

Însă, în ultimele două partide din grupă, jucătoarele spaniole n-au mai avut puterea de a scoate încă două puncte, care le-ar fi dus în sferturi. Spania a pierdut cu 29-25 în fața Ungariei, cu Almudena marcând de două ori și apoi cu 34-31 în fața Rusiei, Aludena – 4 goluri, Barbosa – 3.

Cu 4 puncte, ale noastre au terminat grupa B pe locul 5, la egalitate cu Ungaria, departajate însă de înfrângerea din meciul direct. Primele 4 echipe, Suedia, Rusia, Franța și Ungaria s-au calificat în sferturi, alături de celelalte 4 echipe din grupa A. Dintre ele, doar Ungaria a fost învinsă în sferturi, 26-22 cu Norvegia.

Semifinalele vor avea loc vineri, 6 august: Suedia – Franța (ora 11) și Norvegia – Rusia (ora 15.00)

Barbosa și Almudena s-au alăturat lotului Gloriei, care se va pregăti în următoarea perioadă în Ungaria, iar în 13-15 august va participa la un turneu în Cehia, la Most, alături de Thuringer, Lublin și echipa locală.

 | 415 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Apă de ploaie..pe banii mulți ai bistrițenilor – amîndouă 17.000 de euro . R. Moldovan stie de ce poate din bani publici de la Consiliul Județean BN! Rușine !

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *