Eveniment de senzație la Bistrița! Un bistrițean se va bate pentru titlul mondial la box profesionist în Gala Mix Kombat 6!

După Campionatul Mondial de culturism sau meciurile Gloriei în cupele europene, un alt eveniment sportiv de mare calibru va avea loc anul acesta în Sala Polivalentă.

În 2 mai, în cadrul Galei Mix Kombat 6, un bistrițean va lupta pentru titlul de campion mondial la box profesionist în versiunea RBO .

Este vorba despre Cristian Ciurian – Lipici, unul dintre cei mai valoroși sportivi din boxul bistrițean. Acesta este stabilit de câțiva ani în Germania și boxează în gale puternice ale versiunii RBO, o versiune ce s-a impus relativ recent în boxul mondial.

Ciurian a ales să dispute acasă cel mai important meci din cariera lui de până acum iar bistrițenii l-au primit cu brațele deschise. Cu ajutorul Consiliului Județean, în cadrul galei organizate de Ionel Burduhos, Lipici se va bate pentru centura mondială.

Cristian Ciurean are 32 de ani și 150 de meciuri la amatori, la CSM Bistrița, dintre care a avut 120 de victorii. A fost vicecampion național la copii, a luat bronzul național la juniori și tineret, locul 2 la Cupa Europei (2007) și locul 1 la Campionatul Național de Seniori pe echipe (2008). A debutat în boxul profesionist în 2015,

În anul 2013, Lipici a trecut la boxul profesionist și a început să se pregătească la Box Club Arena Cluj. În august 2015, Cristian Ciurean a luat drumul străinătății și a decis să plece în Germania, la Nurnberg. Între timp, după multe antrenamente combinate cu muncă într-o fabrică de mobilă, bistrițeanul a ajuns să boxeze în gale puternice, cu peste 7000 de spectatori.

În 2 mai, e programat meciul vieții lui. Și totodată unul dintre cele mai tari evenimente sportive bistrițene din toate timpurile.

 | 6.006 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

2 Comments

  1. Mult succes campionule

    Post a Reply
  2. Cel mai bun din lume bolilor succes doamne ajuta

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *