EURO 2020+1: Fotbalul fatal

Parcă se simte așa un aer de viață, de revenire la normal. Speranța înflorește din nou, degetele arătător și mijlociu se încrucișează a „noroc, băieți!”, dozatoarelor le revine zâmbetul șugubăț și zic direct „hai noroc, băieți!”. După 2 zile de dezolare, disperare chiar, avem din nou meciuri la EURO2020+1!

Ne-am tot apropiat, însă acum, pe nesimțite, în sensul că așa cu nesimțire, am ajuns la fazele finale ale campionatului, unde se cern echipele slabe, care nu aveau ce căuta aici de la început. Sigur, vorbim despre România, care nu a făcut sferturile nici acum, Macedonia, Slovacia și ultima la vioară, Franța. Apoi penultimele la vioară, Germania sau Portugalia.

Repetenții pleacă acasă și repetă ciclul, în speranța că vin alții mai buni, cu care să poată cuceri glorie și trofee. Când zic trofee mă refer, bineînțeles, la cupe și doamne sau domnișoare, pentru că altfel, degeaba ar mai fi știri „sportive” la Sport.ro.

Sferturi de finală

Cum am putea începe mai frumos această etapă decât cu 2 meciuri uriașe, Franța – Spania și Belgia – Italia. Of…deja am comis o eroare, dar e scuzabilă. Am scris această propoziție în octombrie 2019, când s-a făcut tragerea la sorți pentru grupe. Am mai pomenit și AICI despre. Între timp, uite că a dat pandemia și neșansa (prin neșansă citim Elveția) peste Franța, care a părăsit competiția deși încă era îndrăgostită de ea. Cu lacrimi în ochi și cuvinte grele între mamele lui Rabiot și Mbappe. Serios, pe mBune, s-au certat în tribune ca țațele. Da, fără â.

Dar destul despre cei ce nu mai suflă spre trofeu cu jind, hai să ne băgăm în cele 2 sferturi de finală ca Șoșoacă în shaorma și viața publică normală, pentru a le distruge efectiv. Diseca am vrut să zic, pentru că noi suntem avancronicari, nu șoșoci.

Continuarea articolului e pe site-ul mihai-oprea.ro

 | 2.718 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *