Euro 2020+1: Am zis Budapesta? Of, scuze, am vrut să zic București. E prima dată când ni se întâmplă așa ceva.

Mare zi, mare bucurie pentru România, pentru că astăzi va găzdui primul meci din istorie la un turneu final de campionat de fotbal. În alte circumstanțe, am fi fost calificați și noi direct, doar că de data asta am tras paiul scurt și am nimerit cam cu a 49-a generație de „fotbaliști” în ordinea calității de la naționala României. Generația de aur a fost prima, aia de prin anii 70 a doua, Mutu, Chivu & co aproape de ei în top 10 și apoi vin Chiricheș și toate no nameurile actuale, la ani lumină distanță. Dar nu-i bai, că măcar avem parte de spectacol, artiști și scamatorii de la niște super forțe în tăul de pe Național Arena.

Macedonia de Nord, că despre această mega putere fotbalistică vorbim, debutează la orice campionat peste județene și deschid grupa C cu Austria. Olanda cu Ucraina joacă mai târziu la Amsterdam, o capitală diametral opusă față de București, pentru că legalele lor sunt mai bune ca legalele noastre.

Înainte să vorbim despre zei, să ne bucurăm că alți zei au fost aseară cu Eriksen, la fel cu întreaga suflare fotbalistică. Singura parte faină din toată treaba a fost fix asta, solidaritatea. Jucători, oficiali, suporteri de toate culorile au fost într-un singur gând și ne-am amintit cu toții de ce e de fapt frumos fotbalul. Pentru că pe lângă rivalități, orgolii, înjurături noi și variate și bani pierduți la tovarășii cu bet în nume, iubim un sport în care toți sunt oameni prieteni, în afară de haterii de pe facebook.

Din cauza evenimentului nefericit și a unei Elveții cu mușcătură neletală mi s-au încurcat pronosticurile la primele 2 meciuri, dar ce să vă fac? Io v-am zis să nu puneți! A scăpat Belgia turma fără să transpire mult.

Cam cum vor transpira Anglia și Croația, în primul meci al zilei și primul din grupa C.

Continuarea articolului e pe site -ul  www.mihai-oprea.ro

 

 | 772 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *