Euro 2016, faza pe fotoliu. Anglia – Rusia: înecați ca huliganul la mal!

Primul meci cu nume de la Euro 2016 a pus față în față Anglia și Rusia într-un duel care a început cu câteva ore înainte de fluierul arbitrului, când suporterii celor două echipe și-au rezolvat danturile pe spinarea asigurărilor medicale de călătorie în străinătate. Orașul Marseille a căzut între hoardele de ruși alăptați de mici doar pentru a nu se otrăvi cu votcă și englezii care râgâie alternativ cu reverb a ceai, respectiv bere, iar partida de pe Stade Velodrome a devenit contextul potrivit pentru galeriile care și-au rezolvat la nivel intern problemele ridicate de James Bond în filmele în care a urcat pe pereți ruși cu cicatrice pe față.

Cu o echipă atît de tânără încât jucătorii nu ajung la vârsta reginei nici măcar adunați, englezii au început meciul călare pe spionii ruși, lăsând impresia că cei care au pariat pe un meci echilibrat cu goluri puține vor fi primii care vor cere retur cu ambalajul desfăcut. Lallana, Delle Alli și Kane au fost pe rând aproape să rupă legăturile moleculare din alcool, dar prima repriză a fost salvată fie de faptul că atacanții englezi s-au încălțat pe întuneric și și-au pus ghetele invers, fie de portarul Akinfeev, singurul rus care bea pentru ca adversarii să-l vadă dublu.

upă un început echilibrat de repriză secundă, englezii au trecut la planul doi și au început să mizeze pe sprinturile lui Raheem Sterling, un băiat pe care englezii l-au adoptat după ce s-a născut și a crescut timp de 7 ani în Jamaica, țară în care proba de 100 de metri plat e examen de buletin. Problema e că Sterling ține la minge doar cât timp o aleargă în linie dreaptă, ca pe iepuri.

Iar când englezii au construit perfect, portarul rușilor a căzut perfect pe subiect și a scos mingi în ritm de metronom, așa cum s-a întâmplat la șutul lui Rooney din minutul 71 (video).

În sfârșit, englezii au reușit să rupă izolația rusească după ce Eric Dier a inventat un șut fabulos la o lovitură liberă la care Akinfeev a plătit în sfârșit bilet cu preț suplimentar pentru a vedea faza de foarte aproape. Era minutul 73, iar Rusia părea că se clatină sughițând pe marginea șanțului fără șanse să prindă finalul de meci trează (video).

Continuarea pe mirceamester.ro

 | 536 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *