Era păcat să le lăsăm să ne bată! Calificare în Final Four! Bistrița, la un meci de cupele europene!

CSM Bistrița s-a calificat în semifinalele Cupei României, după o victorie în fața Rapidului, 33-32, cu golul victoriei înscris de Crap din 7 metri în ultimele 3 secunde.

A fost 7-1 pentru bistrițence în primele 5 minute, ca în partida dintre Vardar și CSM București din Final Four-ul de la Budapesta. Fix așa a arătat întreaga repriză, cu jucătoarele lui Pașca mult mai bune decât giuleștencele. Și diferența de 7 goluri la pauză, 19-12, lăsa senzația unei calificări obținute ușor, încă de la jumătatea meciului.

Dar Pașca s-a sucit după pauză, de parcă n-ar mai fi avut chef să se califice. A scos toate titularele și a băgat rezervele. Fără Chirilă, Paraschiv, Rațiu, Szabo, Cârstea și Ivan, cu Măzăreanu și Sântămărean jaloane în poartă, CSM Bistrița n-a reușit să mențină diferența pe tabelă și a fost egalată cu 10 minute înainte de final. 

Noroc cu o răbufnire de orgoliu a jucătoarelor care au evoluat mai puțin în acest sezon și care n-au acceptat o înfrângere, destul de rușinoasă la cum a arătat jocul.  Extrema Andreea Bărbos a fost cea care a dat semnalul regrupării, dar, stupoare, Pașca o scoate din teren și pe ea, la o eliminare dictată secundului Radu Moldovan.

 Însă a rămas Daniela Crap să țină steagul sus și cu două lovituri de la 7 metri transformate impecabil, ultima cu 3 secunde înainte de final, CSM Bistrița se califică, în extremis, în Final Four-ul Cupei României.

O calificare ce amână vacanța echipei bistrițene cu încă o săptămână. Dar care poate aduce un cadou incredibil, prezența în cupele europene. Cu noroc, dacă bistrițencele scapă de CSM București în semifinale, vor fi la 60 de minute de o participare istorică în cupe, de la primul sezon în Liga Națională.

CSM Bistrița: Măzăreanu, Sântămărean, Rațiu (1), Oltean (5), Chirilă (5), Paraschiv (3), Cârstea (2), Ivan (1), Dorhoi (3), Pașca (3), Crap (5), Bărbos (4), Preda (1)

 | 665 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *