"Echipa mare are acum toate condițiile, urmează juniorii"

Valer Someșan, șeful centrului de copii și juniori al Gloriei, trage linie cu satisfacție după un sezon reușit și se gândește cu
optimism la viitor

Domnule Someșan, cum ar arăta un bilanț al centrului de copii și juniori după acest sezon?

La începutul sezonului am avut obiective clar stabilite la juniori 1 și 2. Locurile 1-4 la juniori 1 și câștigarea campionatului la juniori 2. Apoi, un alt obiectiv a fost funcționarea centrului de copii și juniori normal și în spiritul clubului. S-a lucrat bine, pe grupe, pe tere-nurile pe care le-am avut la dispoziție. A fost pentru prima dată după mulți ani când Gloria a avut echipe înscrise în toate competițiile organizate de FRF și AJF. Selecția a fost continuă și pot spune cu satisfacție că în ultimul an nu a plecat nici un copil de la noi, dimpotrivă mulți au ve-nit. Fiindcă noi am oferit con-diții mult superioare față de alte grupări.

Cum stați la capitolul rezultate?

Rezultatele s-au vă-zut începând cu Cupa Speran-țelor. Grupa lui Voica, gene-rația 97, a avut o comportare bună, ajungând până la turne-ul final. Grupa lui Dinu Vlad (99) a câștigat două turnee internaționale, iar cea a lui A-drian Florea (95) a ajuns la turneul final al Cupei „Gheor-ghe Hagi” și s-a clasat pe locul 4 în țară. Iar echipele de juniori 1 și 2 au fost în grafic. Juniorii mari au terminat pe 4, dar trebuie să ținem cont că nu am folosit jucători de la echipa a doua, ci din contră, am dat noi către echipa a doua. La juniorii B, conform așteptărilor, suntem în semifinalele Campionatului Națio-nal. Am condus grupa din care am făcut parte de la început până la sfârșit, am trecut și de zonă, acum suntem în semifinale.

Cum comentați evo-luția echipei lui Zegrean la turneul zonal de la Dom-nești?

Echipa noastră s-a detașat prin valoare. A fost de departe cea mai bună echipă. Am ales ca loc de desfășurare Domneștiul și cred că nu am greșit. Am avut toate condițiile acolo, nimeni nu s-a plâns. În oraș aveam doar varianta Iproeb-ului, dar acesta era în refacere. Cred că a fost un turneu reușit, cu mulți jucători buni. Fiecare echipă a avut valori, dar la noi este un nucleu principal de jucători, care peste câțiva ani vor trece spre echipa mare. De altfel, deja câțiva dintre ei joacă la echipa a doua.

„Nu cred că putem fi
opriți din drumul spre finală”

Ce pronostic dați pentru semifinală?

În condițiile unui arbitraj corect, eu cred că nu putem fi opriți din drumul spre finală. Avem o echipă care practică un joc deosebit, chiar spectaculos, plăcut o-chiului. Și echipa are un antrenor foarte bun, preocupat. Sper să ajungem în finală. Ar fi o mare satisfacție pentru centrul de copii și juniori.

Apropo de echipa a doua. Cum apreciați evoluția ei de-a lungul campionatului?

Echipa a doua a avut o evoluție bună. Deși am început cu stângul, până s-a reușit cristalizarea lotului, omogenizarea lui. Dar pe parcurs a avut o evoluție bună. Iar în primăvară, prin infuzia de jucători de la juniori, lucrurile au mers foarte bine. Am avut jocuri foarte bune, în care copiii au dat tot ce-au putut. Nimeni nu se aștepta, cu 5-6 juniori în teren, să adunăm atâtea puncte.

Cum va arăta echipa a doua în sezonul următor?

Să vedem… Ideea mea e ca din grupul acesta de jucători de la juniorii B să facă parte câțiva din lotul echipei a doua. Să vedem și ce jucători vor mai veni până la începerea campionatului. În orice caz, vom juca tot pe Iproeb, pe un teren excelent, refăcut perfect de cei care administrează această bază.

Cu alte cuvinte, a fost un sezon bun pentru pepiniera Gloriei…

Da, eu cred că da. Și cel mai mult mă bucur că au venit mulți copii către noi, convinși că avem cele mai bune condiții.

Deși nu stați foarte bine la capitolul baze spor-tive…

Ne-am descurcat cu ce-am avut până acum. Dar să știți că o țintă permanentă a conducerii clubului e construirea unei baze sportive numai pentru copii și juniori. Acuma echipa mare are toate condițiile la stadion, urmează copiii și juniorii…

Ce vă propuneți pentru sezonul următor?

În primul rând ne propunem să continuăm selecția. Să avem o selecție continuă. Iar pentru cei mai buni din toate grupele să reușim să le asigurăm o dată la o săptămână, la două săptămâni, câte un antrenament cu tehnicieni de la echipa mare. Pentru a fi mai cunos-cuți, mai bine monitorizați. În sensul acesta, un mare câștig e aducerea lui Șara. L-am angajat cu normă întreagă la noi și lucrează cu toți portarii, de la toate grupele. Niciodată nu am avut pe cineva care să facă antrenamente specifice pentru portari. E un mare câștig.

Cum a fost colaborarea centrului de copii și juniori cu echipa mare, cu conducătorii clubului?

A fost bună. Am comunicat bine și pot spune că antrenorii de la echipa mare s-au implicat destul de mult. Au venit la antrenamente, la meciuri. Iar în ceea ce pri-vește conducerea, am beneficiat întotdeauna de tot spriji-nul.

Care sunt numele de care vom auzi tot mai des din sezonul următor încolo?

Curtuiuș e numele cel mai promițător. De fapt e o certitudine deja. Apoi îi aș-tept pe Hlinca și Bozeșan, care au fost accidentați în acest campionat. Foarte bine din urmă vin Fizeșan, Anton, Vasilichi, Varga, Peteleu, Istrate și mulți alții din echipa de juniori B.

 | 341 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On