Echilibru doar o repriză

Voința Cetate a ținut piept doar în prima parte echipei din Livezile, care a dominat clar repriza a doua și a câștigat meritat

Echipele din Cetate și Livezile au jucat duminică un derby frumos, peste nivelul ligii a 4-a. Două echipe cu mulți jucători pierduți pe nedrept în acest eșalon au mulțumit câteva sute de spectatori care au venit la terenul din Orhei. Voința Livezile a început jocul în forță și s-a aflat de două ori aproape de deschiderea scorului în primul sfert de oră. Cei din Cetate au echilibrat însă jocul, au ratat și ei o fază bună de gol și chiar au deschis scorul în minutul 30. Chira a executat atunci excelent o lovitură liberă de la 25 de metri și Voivod s-a dat bătut. Însă echipei antrenate de Titi Voica i-a fost din ce în ce mai greu să păstreze avantajul de un gol, Livezile punând presiune tot mai mare. În finalul primei reprize, după două goluri anulate și două faze rezolvate de Ilieș ”“ portarul din Cetate, Voința Livezile a reușit egalarea. Ilieș a ratat o degajare la 16 metri, Bugnar a recuperat și a făcut 1-1. Partea secundă a fost în totalitate a oaspeților, care au dominat până la final. În minutul 55, Otniel Sighiartău a făcut 1-2 cu o pătrundere pe dreapta și un șut la colțul lung. Cu 10 minute înainte de final, Sergiu Rus a stabilit scorul final din 6 metri, după o fază creată și ratată de Măjer.

Jucătorul meciului

Florin Măjer este marea revelație a acestui retur. Ușor supraponderal, Măjer joacă doar din gleznă, dar o face cu atâta finețe câtă nu găsești în lotul lui Sabău, poate doar la Sănmărtean și Nalați. E o plăcere să-l urmărești pe teren, să vezi cât de corect lovește mingea. A fost la originea majorității fazelor de poartă ale echipei lui.

Arbitraj

Daniel Ciobănică a fluierat în stilul arbitrilor pricepuți, adică fără să-și facă singur probleme. Chiar dacă a mai greșit câte-o fază, s-a corectat uneori privind cu coada ochiului la asistentul Ungur. A evitat să scoată avertismentele, chiar și în faze critice, dar nu s-a mai răbdat pe final și a dat două aproape gratis.

Atmosferă

Ca de obicei, la Orhei a fost sărbătoare. Tribuna plină ochi a savurat din plin acest meci frumos. Gazdele au pierdut, dar au înțeles că adversarul a fost mai bun. Notă maximă din nou pentru președintele Liviu Peica, sponsorul Ursa ori primarul Aluaș, exemple de fair-play în fotbalul județean.

Cetate:

A arătat destul de bine în prima repriză, dar nu a mai ținut ritmul impus de adversari în cea de-a doua. Cu o apărare destul de nesigură și cu un mijloc absent în repriza a doua, Cetate a întâlnit un adversar peste calibrul ei. Surprinzătoare prestația lui Ploscar, unul dintre cei mai buni jucători din campionat în ediția trecută, nepregătit și ținut pe bancă în prima parte. Nici schimbarea șoc din ultimul sfert de oră, când antrenorul Voica l-a introdus în atac pe jucătorul Voica, nu a dat roade.

Cetate:
Ilieș, Curtușan, Răcean, Gălușcă, Huciu, Cristuț, Georgiu, Cira, Șuvei, Negrea, Chira. Au mai intrat: Ploscar, Dumitrean, Voica

Livezile:

Singura problemă pe care Voința Livezile ar mai putea s-o întâmpine în acest campionat ar putea fi legată de motivație, de ambiție, de determinare. Altfel, nu are cine să-i stea în față. Constantin Sava a alcătuit o garnitură de excepție pentru acest eșalon. Portar valoros, o linie de apărători excelent condusă de Ionuț Precup, cei mai buni mijlocași centrali din județ, Tomoioagă, Iacob și Măjer, inflație de atacanți, care mai de care mai talentați și valoroși, Sighiartău, Bugnar, S. Rus sau Bucur. Peste toți, un antrenor care știe bine să țină grupul unit, să așeze echipa în teren sau să o mobilizeze în momentele grele.

Livezile:
Voivod, Precup, Georgiță, Tomoioagă, Măjer, Gotea, Iacob, Bugnar, Grad, Sărățan, Sighiartău. Au mai intrat: Rus, Haliță, S. Rus

Arbitri: Cibănică – Danci, Ungur;

Observator: T. Ivan

Avertismente: Măjer, Bucur

 | 103 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On