După 41 de ani, echipa din Maieru e promovată din nou în Liga a treia și ”tulbură” apele fotbalului județean!

Silvicultorul Maieru, echipa câștigătoare a Ligii a 4-a bistrițene, ar putea evolua din sezonul următor alături de Gloria, în Liga a treia. A obținut promovarea la masa verde, după ce reprezentanta județului Bihor, Victoria Borș, adversara măierenilor de la baraj, s-a retras din lupta pentru eșalonul 3.

Teoretic, Maieru e în Liga a treia! Practic, ar trebui să-și dorească acest lucru și să găsească și susținere. Primarul Vasile Borș spune că încă nu știe ce ar presupune o participare într-un campionat mai sus și că urmează să se documenteze. Echipa a fost susținută și în acest sezon, în mare parte, cu bani de la Primărie. Dar bugetul pentru Divizia C e incomparabil cu cel din fotbalul județean și e greu de crezut că Maieru îl va putea susține. Ar avea nevoie de 200.000 de lei, suma minimă pe care o consumă o echipă de liga a treia pe deplasări, jucători și organizarea meciurilor de acasă.

Rămâne de văzut dacă ar putea găsi sprijin în Consiliul Județean, în condițiile în care instituția condusă de Radu Moldovan are propria echipă în Liga a treia, și ea cu buget insuficient pentru atingerea obiectivelor.

”Nu știu ce să vă spun în acest moment. N-am discutat cu nimeni pe această temă și n-am fost contactat încă de cei din Maieru pentru o eventuală susținere. Nu știu nici dacă legea ne-ar permite”, spune Moldovan.

Cert este că Silvicultorul Maieru a avut un sezon foarte bun, a promovat pe merit, profitând și de pandemia care a diluat disputele din fotbalul județean. În Liga a 4-a au jucat 10 echipe și Maieru a fost prima la final, cu 4 puncte peste Rodna și 13 peste Reteag. Nu a pierdut nici un meci și a făcut un singur egal, având o garnitură formată din mulți bistrițeni, cu Ionel Coșneac în mare formă.

Silvicultorul Maieru a mai jucat în Divizia C în 3 sezoane, între 1979 și 1981.

 | 1.250 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *