După 22 de ani, avem din nou echipă de volei! ProVolei Bistrița începe campionatul pe banii jucătorilor!

În 1992, Electrotehnica Bistrița umplea Sala Polivalentă și făcea meciuri memorabile în prima ligă de volei. Era însă ultimul an al acestui sport în județul nostru, la nivel de seniori. Slabe tentative au mai existat de atunci și până acum, încercări ce n-au trecut de stadiul județean.

Însă, din acest sezon, avem din nou o echipă adevărată în voleiul mare. Deocamdată doar în Liga a doua, Divizia A 2 cum se numește acum. Poartă numele ProVolei Bistrița și e o grupare înființată de Alin Dehelean, un fost jucător de Divizia A, crescut la Liceul cu Program Sportiv.

”La începutul anului ne-am gândit să facem o echipă de seniori. Împreună cu Kiss Laszlo, și el un fost elev la LPS, de ieri viceprimar, am făcut un proiect și am cerut finanțare de la Primărie. În primăvară ni s-au aprobat 100.000 de lei, bani cu care am socotit noi că ne-am descurca în primul sezon din Liga a doua. Însă, banii n-au mai fost virați niciodată în conturile noastre și în vară eram gata să abandonăm ideea”, spune Dehelean.

Dar nu au abandonat ideea și, împreună cu antrenorii Mircea Gătej și Paul Someșan, au alcătuit un lot și în august s-au apucat de antrenamente. N-aveau însă nici un ban, iar taxele de înscriere în campionat, legitimațiile sau vizitele medicale erau destul de costisitoare. Deheleanu a băgat mâna adânc în propriul buzunar și a reușit să încheie toate demersurile pentru ca echipa să joace în Divizia A2.

Sâmbătă, ProVolei Bistrița are meci la Timișoara, iar săptămâna viitoare va debuta acasă, probabil în Sala Polivalentă, dacă procesul electoral va permite. Dacă nu, prima partidă după 22 de ani se va ține în sala de la LPS. Pentru aceste două jocuri, Dehelean spune că a făcut chetă printre jucători și prieteni. Dar apoi nu știe ce se va întâmpla și nici nu mai are speranțe că Primăria va debloca banii aprobați în primăvară. 

”O echipă ca a noastră are nevoie cam de 1000 de lei acasă și 1500 în deplasare. Asta fără nici un fel de prime sau indemnizații către jucători. Doar arbitrajele și deplasările. Dacă nu vom găsi susținere, nu vom putea continua”, crede ambițiosul președinte-jucător.

Mircea Gătej: ”Avem lot de locurile 1-4”

Antrenorul principal al echipei de volei este Mircea Gătej, unul dintre puținii profesori bistrițeni de educație fizică și sport care se pot lăuda cu titlul de doctor. De-a lungul anilor, i-au trecut prin sală toți bistrițenii care au jucat sau acum joacă în prima ligă, zeci de astfel de valori. Dintre ei, a reușit să-i convingă pe câțiva să pună umărul la nașterea acestei echipe. Unul dintre ei este Octavian Baba, un fost jucător de lot, cu multe meciuri în prima ligă, la Piatra Neamț, Bacău și Brașov. Ceilalți sunt Adrian Sonea, cu jocuri la U Cluj, Cristian Cosma și Alexandru Arman – foști juniori ai LPS.

”Dacă am fi prins o finanțare și am fi reușit să oferim măcar acea indemnizație minimă de efort, am fi adus și alții. Așa, ne mulțumim cu ei și cu juniorii pe care îi avem la LPS și care ar putea juca la senori. E vorba despre Daniel Moldovan, Marius Nicoară, Cristian Emrik, Mihai Ghic, Alex Chiorean și Mario Pudilic. Eu zic că avem un lot de primele 4 locuri”, a declarat Gătej pentru sportulbistritean.ro.

ProVolei Bistrița joacă în Divizia A2 seria vest, una din cele două serii ale ligii secunde. Adversarele bistrițenilor sunt CSM Câmpia Turzii, U Timișoara, ProVolei Arad, LAPI Dej, CSS2 Baia Mare, CSU Cluj și Bravo Brașov. Din cele 8 echipe, primele 4 vor juca în play-off alături de primele 4 din seria est. După play-off, primele două echipe promovează în prima divizie, A1. În prima etapă, ProVolei bistrița joacă sâmbătă la Timișoara, iar în etapa a doua joacă sâmbăta viitoare, la Bistrița, cu ProVolei Arad.

Adrian Linca


 | 738 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *