După 14 ani, Becleanul are din nou echipă de fotbal! A câștigat faza județeană a Cupei României!

ACS Sportul Beclean, așa se numește noua grupare care va încerca să intre direct în Liga a 4-a și să sară peste Liga a 5-a.

Deocamdată, echipa din Beclean se bucură de primele meciuri oficiale după 14 ani de când a dispărut fotbalul de seniori din acest oraș. În 2007, Someșul Beclean retrograda din Liga a treia după ani buni în care reprezenta fotbalul bistrițean în acest eșalon. Și se desființa în aceeași perioadă, fără să mai revină până azi.

Pe pandemie, la inițiativa lui Călin Cherecheș și cu ajutorul unor fotbaliști din zonă, a apărut această nouă echipă, antrenată de fostul portar Valer Șinar.

Sportul Beclean s-a înscris în actuala ediție a Cupei României, la care au participat doar încă două echipe, din Negrilești și Reteag. Cu o înfrîngere și o victorie, beclenarii își trec în palmares primul trofeu din noua eră.

Cu jucători cunoscuți în județ, cum ar fi Petrean, Coste, Bugnar, Trif, Halas sau Miholca dar și cu promisiuni de sprijin din partea Primăriei, Sportul Beclean se anunță a fi una dintre echipele importante ale noului sezon județean.

Sezon ce se va contura după 10 august, în urma unei adunări generale a asociației Județene de Fotbal.

Până atunci, echipa beclenară va reprezenta județul în faza următoare a cupei, programată în 28 iulie, când va întâlni o formație de Liga a treia, probabil pe Someșul Dej.

 | 3.139 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *