Dumitru Dragomir: Pușcăria l-a omorât pe Pădureanu! A fost complet nevinovat! A murit sărac lipit!

Este foarte trist, am pierdut un om care nu a supărat pe nimeni în viața lui. Jean Pădureanu a murit sărac, toată averea și-a băgat-o în fotbal și a făcut pușcărie complet nevinovat (n.r. — în urma dosarului transferurilor). Vedem atâția care sunt eliberați pentru motive medicale, dar Jean Pădureanu a făcut pușcărie deși era foarte, foarte bolnav. Pușcăria l-a omorât, i-a luat cel puțin 5-6 ani din viață. El a suferit enorm, pentru că a pierdut toți banii și a fost băgat și la pușcărie nevinovat", a spus Dragomir pentru AGERPRES.

Întrebat care este adevărul din spatele zvonurilor conform cărora Jean Pădureanu a înființat "Cooperativa", un sistem complex de trucare a meciurilor din Liga I, Dragomir a răspuns: "Eu îl cunosc de mult timp pe Jean Pădureanu, fiecare spune ce vrea, dar de-a lungul timpului au fost multe, multe exagerări în ceea ce îl privește".

Fostul președinte al LPF a adăugat că fotbalul românesc a pierdut un "gentleman". "Prin dispariția lui, fotbalul românesc a pierdut un gentleman, un om care nu a jignit și nu a supărat pe nimeni niciodată. Rămânem toți cu o amintire plăcută. Pădureanu este singurul om pe care l-am cunoscut în viața mea care nu avea un dram de lăcomie. Dumnezeu să-l ierte", a adăugat Dumitru Dragomir.

Fostul președinte al clubului Sportiv Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde era internat la Secția de Oncologie.

Cel mai longeviv președinte de club din fotbalul românesc s-a retras din funcția de președinte al clubului Gloria Bistrița în ianuarie 2013 și a devenit președinte onorific al grupării.

A fost condamnat, la 4 martie 2014, la trei ani și patru luni închisoare cu executare pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul transferurilor de jucători, fiind găsit vinovat de către instanță pentru declararea unor sume mai mici în cazul transferurilor fotbaliștilor Ionel Ganea și Lucian Sânmărtean la cluburile VfB Stuttgart, respectiv Panathinaikos Atena.

Încarcerat la Spitalul Penitenciar Jilava, Pădureanu a fost eliberat condiționat după un an și trei luni, la 18 iunie 2015, din cauza problemelor de sănătate.

Trupul neînsuflețit al lui Jean Pădureanu va fi depus astăzi, începând cu ora 14,00, la Capela Cimitirului Evanghelic din Bistrița. Înmormântarea va avea loc duminică, 1 ianuarie 2017 la cimitirul menționat.

AGERPRES (autor: Marius Èšone, editor: Mihai Èšenea, editor online: Simona Aruștei)

 | 778 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *