Du-te la patinoar, gheața e perfectă! Vezi câteva sfaturi dacă ești începător și află programul seriilor!

Patinoarul de la Han, din spatele Spitalului Județean, rezistă în condiții foarte bune chiar dacă temeperatura de afară este cu câteva grade peste zero. Sute de bistrițeni au încercat gheața până acum și majoritatea se declară mulțumiți. Și prețurile la intrare sau închirieri (7 și 8 lei) sunt rezonabile, așa încât o oră și jumătate pe patine reprezintă o bună oportunitate de mișcare după sărbători.

Iată câteva sfaturi pentru începători (cu ajutorul ontheroad.ro), iar la secțiunea foto puteți găsi programul zilnic de intrare pe gheață.

 

Incearca sa gasesti patine de gheata care ti se potrivesc. Fie inchiriezi patinele direct de la patinoar, fie iti cumperi patine pe care sa le vei avea pentru mai mult timp. Daca ai deja patine, verifica daca te mai incap si ascute lamele patinelor la un magazin de specialitate sau direct al patinoar.

Mergi cu cel putin un prieten/ prietena la patinoar. E mai usor sa inveti cand esti impreuna cu cineva.

Invata sa-ti păstrezi echilibrul pe gheata. Este foarte important sa ai o postura corecta: spatele drept, capul drept, privirea inainte (nu la picioare), genunchii flexati si mainile ridicate sub nivelul umerilor. De asemenea e bine sa fii cat mai relaxat pe gheata! Foarte multe persoane fac greseala sa priveasca picioarele in timp ce patineaza, iar acest lucru aduce corpul prea in fata si nu veti mai fi in echilibru.

Mergi normal cu patinele in picioare pentru a te obisnui cu ele si cu alunecarea ghetii. Tine-te de perete daca este necesar, totusi incearca de cele mai multe ori sa nu te sprijini de nimic. Ridica mainile sub nivelul umerilor pentru a-ti mentine echilibrul.

Indoaie usor genunchii, sprijina-te pe piciorul drept si impinge in afara, pe diagonala cu piciorul stang. Astfel vei aluneca pe gheata inainte. Incearca sa mentii greutatea corpului pe piciorul cu care aluneci inainte si stai cu mainile usor ridicate pentru pastrarea echilibrului. Apoi, adu piciorul stang langa cel drept si repeta miscarea.
Exerseaza intai pe un singur picior (stangul sau dreptul) pentru a invata aceasta tehnica.

Ai incredere in gheata. E normal sa cazi pe gheata atunci cand inveti sa patinezi, asa ca nu fi descurajat.

Invata cum sa cazi pe gheata. Atunci cand simti ca vei cadea, adopta pozitia de siguranta stand cu genunchii indoiti si mainile apropiate de genunchi. Cel mai sigur este sa cazi pe fund, pe piciorul drept.

Invata cum sa te ridici de pe gheata: ridica-te singur, fara ajutorul altcuiva pentru a evita sa aduci si acea persoana jos langa tine. Pune ambele maini in fata cu palmele pe gheata si genunchii la fel, indoiti pe gheata. Ridica si sprijina-te pe un picior, apoi pe celalat picior, cu mainile stand in continuare pe gheata, apoi ridica-ti tot corpul. Nu incerca sa pui mainile in spate pentru ca vei aluneca cu picioarele inainte.

Oprirea pe gheata: exista 3 moduri diferite de a te opri din alunecare

– Adu un piciorul drept in spatele celui stang, cu varful usor orientat in afara si taraste usor acest picior pana te vei opri.

– Departeaza picioarele, apropie doar varfurile patinelor, avand calcaiele in lateral si impinge inainte pe gheata. Este o tehnica similara cu orpirea in plug de la schi.

-Oprirea de hockey: faci o intoarcere brusca pe gheata de 45 – 90 grade, punand presiune pe piciorul stang si in acelasi timp si pe cel drept.

sportulbistritean.ro






 | 1.640 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *