Dreptate cu pumnul

– bătăile ca-n ”Șapte păcate” își fac apariția tot mai des în meciurile amicale. Țârcă și Vlad Munteanu au fost campioni la K1 în meciurile FC Bihor – Silvania Șimleul Silvaniei și Gloria II – Marmația Sighet

Deseori se-ntâmplă să vedem adevărate bătăi de stradă în meciuri amicale, chiar dacă mizele nu sunt așa de mari ca în cele oficiale. Motivele pot fi legate de determinarea unor jucători care încearcă să prindă primul 11 sau de absența consecințelor după un cartonaș roșu într-un meci amical. Așa s-a întâmplat și la sfârșitul săptămânii trecute, când două partide amicale în care au fost implicați bistrițeni au avut momente de K1. La partida de la Oradea, FC Bihor ”“ Silvania Șimleul Silvaniei, jucătorii celor două echipe s-au întrecut în durități până în minutul 26, profitând și de „amabilitatea” centralului Laurențiu Danșa, care a lăsat jocul mai liber. Agresivitatea celor din teren a depășit însă orice limite la un duel aerian, când jucătorii implicați au dat semnalul de luptă. Susținuți de antrenori și chiar de câțiva oficiali de pe margine, fotbaliștii au transformat meciul într-o bătaie generală. Unul dintre cei mai violenți luptători a fost bistrițeanul Țârcă. Acesta a avut un moment în care parcă și-a pierdut mințile și a sărit în grămadă cu picioarele înainte, mai ceva ca la galele de K1. La scandal au participat și alți bistrițeni, Șomodean sau Dinu Sănmărtean dovedind și ei calități bune de karate și box. Partida nu a mai continuat, oaspeții plecând supărați acasă, iar gazdele „primitoare” mulțumindu-se cu un antrenament nereușit.

Vlad Munteanu, fițos peste măsură

Ultimul nume înrolat de Sabău în lotul pentru Antalya a fost cel al lui Vlad Munteanu, un tânăr de 18 ani de la Cetatea Făgăraș. După prima etapă a cantonamentului, antrenorii au decis să-l lase acasă pe Vlăduț pentru partea a doua, considerând poate că încă nu e destul de copt pentru prima echipă. Frustrat peste măsură, concitadinul lui Ionel Ganea și-a dat în petec la amicalul Gloria II – Marmația Sighet, disputat la Viișoara și în care a fost folosit de antrenorii Matei și Zegrean. Spre finalul jocului, la o fază în care a fost faultat evident, Vlăduț s-a ridicat de pe iarbă și i-a aplicat o corecție de toată isprava celui care a îndrăznit să-l atace. Un croșeu de stânga, o directă de dreapta, asortate cu câteva lovituri de picior, acesta fost arsenalul juniorului transferat la Bistrița. Firav ca fizic, iute la mânie și cam slăbuț la minte, Vlad Munteanu și-a început cam prost relația cu Gloria.

 | 107 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On