Două echipe bistrițene, remarcabile într-un turneu la Cluj! Transilvania Bistrița câștigă trofeul la 2011!

Două echipe de copii de la Transilvania Bistrița și Școala de Fotbal Constantin Sava au jucat recent într-un turneu la Cluj-Napoca și au lăsat o impresie foarte bună.

 ”Club Transilvania Junior Football Cup”, așa s-a numit competiția la care au participat 45 de echipe de fotbal pentru copii născuți în 2010, 2011, 2012 și 2013.

Ambasadorul evenimentului care s-a desfășurat la „Clubul Transilvania”, în cartierul Grigorescu, a fost Miodrag Belodedici.

Printre echipele participante s-au aflat și CFR Cluj, Universitatea Cluj, Sporting Cluj, Viitorul Cluj, Dinamo București și FC Argeș.

Transilvania Bistrița a jucat la categoria 2011, cu grupa antrenată de Cristian Spătăreanu. După ce au ieșit din grupă pe locul 2 (învinși cu 2-1 de Luceafărul Cluj și învingători cu 8-0 în fața echipei Sporting Maramureș), bistrițenii nu s-au mai oprit până au ridicat trofeul turneului. Au bătut în sferturi cu 5-0 pe CSM Dorna, cu 1-0 în semifinale pe Alma Sibiu și și-au luat revanșa în fața Luceafărului din Cluj câștigând finala cu 1-0.

Premiile le-au primit din mâinile foștilor jucători Miodrag Belodedici, și Leo Grozav, ambasadori ai turneului. De asemenea, Transilvania Bistrița se poate mândri și cu două premii speciale importante, acordate lui Tino Marica – cel mai bun jucător al turneului și lui Mihai Marțian – cel mai bun portar.

”A fost un turneu de calitate, organizat foarte bine, cu jocuri spectaculoase. Am avut aprecieri din partea organizatorilor și a reprezentantului FRF, Miodrag Belodedici. Felicit întreaga echipă pentru evoluția de la acest turneu”, spune antrenorul Cristian Spătăreanu.

Transilvania Bistrița:  Marțian, Cârstea, Marica, Bozbici, Costinea, Grec, Covrig, Lerint, Ganea, Mihalte.

 

La categoria copiilor născuți în 2012, o evoluție remarcabilă a avut și o grupă de la Școala de Fotbal Constantin Sava . După două victorii în grupă – 4-1 cu Sporting Cluj și 4-2 cu Aripi Pitești, bistrițenii au au trecut la pas și de sferturi, 6-2 cu FC Argeș. Dar s-au oprit în semifinale, învinși de o echipă foarte bună a Luceafărului Cluj, 0-6. Deconectați, au pierdut și finala mică, 2-3, cu o echipă pe care au învins-o în grupă, Sporting Cluj.

”Sunt mulțumit de calitatea turneului și de nivelul la care au ajuns copiii. Continuăm să ne antrenăm, mai avem multe de învățat și ne-am gândit să-l aducem pe Sergiu Costin să antreneze, pe rând, o dacă pe săptămână, fiecare grupă de copii. A fost unul dintre cei mai buni fotbaliști bistrițeni din toate timpurile iar copiii au ce învăța de la el”, spune antrenorul Constantin Sava.

SFCS 2012:  Sonea, Manea, Lindert, Miron, Nădășan, Groștior, Matei, Bozga, Bătinaș, Fl. Moldovan, David Tudor.

 

 | 2.072 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *