Dorind Dobra despre Formula 1: Vettel dezlănțuit!

 

A cere unui pilot de F1 să nu-și depășească coechipierul pentru poziția întâi în cursă e echivalent cu a cere unui căutător de aur să lase filonul descoperit pentru dușmanii săi. Din acest motiv întregul scandal iscat de gestul lui Vettel e o furtună într-un pahar cu apă atâta timp cât băieții aceștia din F1 pentru asta trăiesc. Mai amintim doar că același Vettel plecase din pole position și s-a văzut depășit de colegul sau Webber în urma opririlor la standuri.

            Într-o cursă în care Alonso a părăsit pista după chiar primul tu, Raikkonen nu s-a împăcat cu mașina, iar cei de la McLaren au continuat într-un mod sub-mediocru, echipa Red-Bull și-a înregistrat primul 1-2 al sezonului chiar dacă Webber se consideră nedreptățit.

            Remarcabilă a fost evoluția celor de la Mercedes ce au reușit clasarea pe 3 și 4, și s-au aflat în aceeași situație cu cei de la Red Bull. Rosberg a fost însă mai cuminte decât Vettel și a rămas în spatele lui Hamilton pe 4, fapt pentru care acesta i-a și mulțumit la finalul cursei.

            Raikkonen rămâne așadar pe poziția a doua în clasamentul general depășit însă de Vettel și urmat de Webber și Hamilton. Alonso cade pe 6 după colegul său Massa iar asta cere de la vulcanicul spaniol mai multă rațiune în prima rundă a cursei. Următoarea cursă din China aduce din toate aceste motive o F1 la fel de antrenantă ca aceea din sezonul trecut.

Dorin Dobra

 

 

 | 879 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *