Dorin dobra, F1, Brazilia: Campionatul n-a fost de mult mai incitant!

Aștrii păreau exclusiv dedicați lui Verstappen înaintea cursei din Brazilia, și chiar după primele două zile pe pistă. Plasat pe primul loc în lupta pentru trofeul de campion, Verstappen nu putea decât să se bucure de forma în care se afla și de penalitățile succesive pe care Hamilton le încasa. Prima pentru schimbarea motorului, 5 poziții în cursă, a doua pentru neregularități la aripa spate a mașinii, declasificare totală pentru cursa de sprint.

Toate acestea au fost poate motive suficiente pentru Verstappen să nu preseze sâmbătă seara și să se mulțumească cu locul 2 în cursa de sprint, a doua zi Hamilton urmând să pornească de-abia de pe locul 10. N-au fost argumente destule în fața motivației de campion și pilot autentic a lui Hamilton, acesta reușind una din cele mai bune curse din cariera sa, a 102-a victorie, finalizată cu depășirea de la egal la egal a lui Verstappen, cu 20 de ture înainte de final.

Lucrurile păreau cumva setate în campionat, încă de la cursa din Mexic de cu o săptămână înainte, în care lucrurile păreau favorabile lui Hamilton, Verstappen reușind să le întoarcă în favoarea sa. Încetul, pare tot mai des pe final de sezon, că tocmai competitorul mai favorizat e cel care pierde, ultimele curse stând dovadă în acest sens.

Distanța între cei doi concurenți s-a redus așadar la puțin peste 10 puncte în favoarea lui Verstappen. Dar orgoliul de campion, atât al lui Hamilton, cât și a echipei Mercedes, par să încingă lucrurile mai mult decât se aștepta oricine. Tocmai aceasta e și ideea în F1.

Viitoarea rundă, de duminică, în Qatar, pe un circuit nou-nouț, stradal, construit de șeicii zonei într-un termen record, și după o arhitectură care să încurajeze racingul adevărat, nu fac decât să condimenteze o luptă ce e cu adevărat respectabilă. Asta atunci când Verstappen nu face mici mișcări care să demonstreze că e dispus la prea mult pentru a câștiga!

Nu știm, așadar, să vă spunem cine va fi campion în 12 decembrie. Dar știm să vă anunțăm că fiecare cursă de aici încolo merită, trei de anul acesta și mai multe ca niciodată din 2022.

 

Dorin Dobra

 | 2.888 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *