Dorin Dobra despre Formula 1: Să fie anul lui Raikkonen?

 

S-a redeschis așadar, poarta Marelui Circ și bătaia pe bilete e la fel de susținută ca altădată. Fie datorită managementului, fie patosului pe care acest sport îl poate stârni, spectatorii din acest an au fost prezenți ca întotdeauna, chiar dacă vremea a încurcat socotelile organizatorilor, iar Q2 și Q3 s-au ținut duminică cu câteva ore înainte de cursă.

            A fost momentul așteptat de toți fanii sportului, mai ales că, era prima ocazie de a vedea coloritul și alura noii generații de bolizi la treabă. Am remarca aici linia estetică a mașinilor Sauber și McLaren, exuberanța celor de la Ferrari și supra-coloritul celor de la Red Bull, iar, nu la urmă, agresivitatea mașinilor Lotus, ce au decis să păstreze inclusiv ”soluția inestetică” a mașinilor de anul trecut.

            Dealtfel, agresivitatea celor de la Lotus s-a și confirmat, astfel încât cursa s-a încheiat cu Kimi Raikkonen pe locul întâi. Se și vorbea dealtfel, în intersezon, că Lotus e echipa cu cea mai constantă creștere a anului trecut și echipa cu cele mai multe așteptări pentru anul în curs. Pe locul doi, Fernando Alonso, cu o mașină demnă de admirat la nivelul stabilității pe pistă iar pe locul trei, Sebastian Vettel, poate nu chiar atât de motivat ca anul trecut.

            Ferrari e pe locul întâi la constructori și datorită lui Massa ce a terminat pe locul patru, dar rezultatul de duminică trebuie să le dea mult de gândit pretendenților de anul acesta la titlu. După cum a arătat începutul de sezon s-ar putea să vadă ochii de gheață ai lui Raikkonen numai dacă se mai uită din spate în retrovizoarele lui Lotus. Și asta numai dacă se pot ține suficient de aproape.

Dorin Dobra

 | 911 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *