Dorin Dobra despre Formula 1: Mai sunt 50 de zile!

 

Pentru cei ce numără invers zilele până în data de 17 martie, când va avea loc prima etapă a campionatului 2013, primele știri din această perioadă sunt ca picăturile de apă pentru cei pierduți în deșert.

Până la marele început urmează cele 3 secțiuni de teste desfășurate tradițional în Spania pe parcursul lunii februarie. În primele zile ale lunii februarie însă echipele își vor lansa noile monoposturi începând cu McLaren, apoi Ferrarri până la Williams în data de 19 februarie.

Marea schimbare a sezonului la piloți e evident reprezentată de trecerea lui Hamilton la Mercedes și plecarea lui Schumacher definitiv din Formula 1.

Din punct de vedere tehnic, mașinile au dreptul să înregistreze 2 kg în plus la start, datorită creșterii greutății cauciucurilor. Principala critică adusă mașinilor de anul trecut va fi eliminată deoarece echipele au voie să acopere ”nasul coborât” din sezonul anterior cu un capac produs special.

Principala invenție, anume DRS-ul, ce a făcut din sezonul 2012 cel mai spectaculos sezon din F1, suferă un upgrade astfel încât ne putem aștepta cu toții la un an și mai bun.

De mâine mai sunt doar 49 de zile…

Dorin Dobra

 | 785 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *