Dorin Dobra despre Formula 1: Inima lui Alonso bate mai tare acasă!

 

După victoria istorică de anul trecut a lui Alonso pe circuitul din Valencia, spaniolul a reușit să o comită din nou și să câștige în fața propriilor fani pe circuitul de acasă, la Barcelona. Plecat de pe locul 5, cu o strategie curajoasă, Alonso a preluat încă din primul sfert al cursei șefia și n-a mai predat-o până la final. Spre bucuria fanilor roșii, colegul de la Ferrari a lui Alonso, Felippe Massa a reușit și el o clasare pe poziția a treia, deși plecase din poziția a noua.

            Intrusul de pe podiumul din Barcelosa se numește Kimi Raikkonen care a făcut, alături de Alonso, o cursă perfectă pe care numai temperamentul plin de sangria al spaniolului a mai putut-o înfrânge. Dealtfel, prin clasarea de duminică, finlandezul și-a atins obiectivul de cursă, acela de a puncta mai mult decât Vettel.

            Cei de la echipa Red Bull au reușit locurile 4 și 5 duminică, fapt care i-a și păstrat în fruntea clasamentelor generale, pe Vettel cu 4 puncte în fața lui Raikkonen, iar la echipe cu 14 puncte în fața celor de la Ferrari.

            După cinci curse în sezon, cu trei câștigători, Vettel, Raikkonen și Alonso, am putea spune că aceștia sunt și principalii pretendenți la titlul din acest an. Următoarea cursă, cea de la Monte Carlo, ne va și arăta care dintre ei e mai virtuos și mai potrivit pentru titlul de anul acesta: temperamentalul Alonso, eficientul Raikkonen, sau combinația dintre aceștia doi pe nume Vettel.

Dorin Dobra

 | 840 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *