Doina Pană: STOP standardelor duble pentru români!

Sute de mașini pline de produse cumpărate din Germania, Austria, chiar și Ungaria trec zilnic granița în România. Nu e pentru nimeni o surpriză că în țara noastră a înflorit micul trafic cu alimente, detergenți sau cosmetice aduse ”de-afară”. Și nu pentru că în România, în special după aderarea la Uniunea Europeană, nu s-ar fi găsit același tip de produse, cu aceeași marcă, pe rafturile supermarketurilor. Ci dintr-un cu totul alt motiv: diferența de calitate.

Deputatul de Bistrița-Năsăud, Doina Pană, consideră că este de datoria tuturor aleșilor români în Parlamentul European să militeze activ și ferm, alături de colegii din celelalte țări din Est, indiferent de familia lor politică, pentru respectarea unor drepturi de bază ale cetățenilor pe care îi reprezintă, drepturi câștigate la momentul aderării la Uniunea Europeană.

Printre care și eliminarea dublului standard, în absolut toate domeniile. ”Vreau subvenții egale în agricultură pentru fermierii din Europa de Est, deci implicit din România, cu cele acordate în țările occidentale. Vreau produse de aceeași calitate pentru români așa cum au vesticii. Vreau eliminarea discriminării între cetățenii statelor membre din Uniunea Europeană în privința respectării drepturilor lor, dar și obligații egale pentru toți, nu croite în funcție de limba vorbită. Nu mai vreau dublă măsură între parteneri. România mea, România noastră trebuie să stea la aceeași masă cu toate celelalte țări membre UE”, spune Doina Pană, care vrea să meargă cu acest mandat, împreună cu colegii săi candidați din partea PSD, în Parlamentul European.

Doina Pană consideră că s-a făcut un prim pas extrem de important în această direcție: în ciuda opoziției europarlamentarilor liberali români, Parlamentul European a decis, cu votul aleșilor PSD, eliminarea dublului standard la produsele alimentare în țările membre. Și este decisă să facă tot ce-I stă în putință ca românii și toți ceilalți cetățeni din Est să fie tratați pe picior de egalitate cu cei din statele Europei de Vest, fără nicio urmă de discriminare, atât în ceea ce privește accesul la bunuri și servicii de aceeași calitate, cât și în privința politicilor publice.

PUBLICITATE ELECTORALĂ

 | 2.006 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *