Doina Pană: ”Iresponsabilitate maximă!”

“S-a încheiat și ședința online de astăzi din plenul Camerei Deputaților, după aproape 11 ore de dezbateri și vot final, cu două foarte scurte pauze. În modul total iresponsabil care il caracterizează, Guvernul PNL, deși vorbește de mai bine de două săptămâni de trecerea din starea de urgență in starea de alertă, a trimis abia alaltăieri Parlamentului proiectul de lege”, a transmis deputatul PSD, Adriana Doina Pană.

“Un proiect de lege plin de aspecte de neconstituționalitate, o adevărată tentativă de instaurare a dictaturii în România! Un proiect foarte prost, trimis foarte, foarte târziu! Parlamentul României, responsabil ca de obicei, printr-un efort comun uriaș, a reușit în doar două zile, să corecteze substanțial proiectul și să-l voteze. În doar două zile: dezbateri în comisii, amendamente, dezbateri în cele două plenuri și vot final în ambele Camere. Conform procedurilor legale, dupa votul de astăzi, în timp de două zile legea poate fi contestată la CCR, apoi pleacă la Președinție pentru promulgare și după spre Monitorul Oficial”, a transmis Doina Pană.

“Abia după 3 zile de la publicare în MO, intră în vigoare. Adică, cel mai devreme luni, 18 mai! Adică 3 zile in care a expirat starea de urgență, fără să poată exista stare de alertă! De ce a facut acest lucru Guvernul? Pentru orice om normal la cap, există un singur răspuns: Iresponsabilitate Maximă”, a conchis deputatul PSD.

“Printre alte 15 legi votate astăzi până la această oră (suntem în pauză până la sosirea raportului pentru a putea dezbate și legea privind starea de alertă), una are o simbolistică aparte, votul ei fiind unul istoric: Ziua de 4 iunie a fost declarată “Ziua Tratatului de la Trianon”. În acest an vom sărbători centenarul de la semnarea tratatului de pace în Palatul Trianon de la Versailles (4 iunie 1920) prin care se recunoștea internațional unirea Transilvaniei cu România precum și frontierele dintre Ungaria și România.

A fost inițiativa senatorului PSD Titus Corlațean, depusă in 2019, cu aviz pozitiv de la Guvernul PSD de atunci. Noul aviz, al Guvernului PNL, a fost negativ, votul in comisie al PNL a fost negativ iar votul final de astăzi al PNL a fost abținere! Asta-i diferența intre vorbe și fapte la PNL: mint cu nerușinare că “PSD vinde Ardealul” și votează împotriva legii care consfințește o mare zi din istoria României!”, a transmis Doina Pană. (P)

 | 514 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

1 Comment

  1. Si de nu vindeti Ardealul tentativa tat ati avut fa ! Si nu uita fa ca udemereaua a pus pe sub masa inca o cerere nesimtita. Ca ziua de 15 martie ,ziua maghiarilor de pretutindeni sa devina sarbatoare nationala a poporului roman. Pai cum vine asta fa ?Sa vedem fa , o votati ?

    Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *