Doina Pană despre PNL și USR: ”Acești indivizi, aleși de români să-i reprezinte, se opun mințind cu nonșalanță la tot ce înseamnă binele românilor”

Deputatul PSD Doina Pană a criticat astăzi votul PNL și UST privind propunerea ca simbolic, ziua de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon. 

„Dragi prieteni,

E mai bine de un an de când am luat hotărârea  să-mi continui cu demnitate până la final mandatul de deputat -din respect pentru cei care m-au investit prin votul lor să-i reprezint- și să plec apoi definitiv din politica românească, devenită de la an la an, de la lună la lună, tot mai antiromânească! 

Pe măsură ce timpul se apropie, ascultând săptămânal în ședințele  de Plen intervențiile colegilor de la PNL și USR, îmi întăresc  concluzia că acești indivizi, aleși de români să-i reprezinte, se opun mințind cu nonșalanță la tot ce înseamnă binele românilor și  respectarea României !

Astăzi a fost “cireașa de pe tort”!

În 4 iunie 2020, s-au implinit  100 de ani de la semnarea  tratatului de la Trianon prin care se recunoștea internațional apartenența  Transilvaniei de România. 

Atunci, la propunerea PSD, am votat în Parlamentul României o lege cu caracter simbolic, prin care ziua de 4 iunie să fie declarată Ziua Tratatului de la Trianon. 

Ce-a făcut marele român Klaus Verner Iohannis, președintele României? În loc s-o promulge, a contestat-o la CCR! Apoi, când CCR s-a pronunțat că e perfect constituțională, în loc s-o promulge, a trimis-o înapoi Parlamentului spre reexaminare! Să reexaminezi ce? 

A trecut de Senat neschimbată (ce putea să se schimbe?!) și astăzi,  după două luni de tergiversare în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților  (președintele liberal al comisiei, ca  să n-o pună pe ordinea de zi,  n-a convocat nici-o ședință timp de două luni!!!) a ajuns la votul final.

Știți ce-au făcut și  USR și PNL, alături de UDMR? Au cerut să nu fie votată și să fie întoarsă, din nou, la comisie!!! Noroc cu “majoritatea toxică” creată de celelalte partide care a făcut ca legea să rămână și să treacă  la vot cu 175 voturi (pentru) la 108 voturi (împotrivă și abțineri).

În condițiile în care, dragi prieteni, tot astăzi, a fost votată în unanimitate legea prin care ziua de 3 iunie să fie declarată Ziua Bicicletei! 

Da, e bine  să încurajezi mișcarea prin lege dar să refuzi să-ți promovezi istoria prin lege, asta cum se poate traduce???”, a transmis Doina Pană. 

(P)

 

 | 502 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *