Doina Pană: ”Covidul nu e o boală psihică”

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a respins o ordonanță de urgență a Guvernului care viza modificarea Legii privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică.

”Covidul nu este o boală psihică care să ne facă să uităm de protejarea intereselor naționale în activitatea economică, așa cum vrea acest guvern iresponsabil prin OUG 166/2020! Astăzi, în plenul Camerei Deputaților – Cameră decizională, tot prin procedură de urgentă, am votat respingerea acestei odioase ordonanțe de urgență!”, spune deputatul PSD Doina Pană.

OUG prevedea înlocuirea sintagmei „participaţiile statului” cu expresia „acţiunile deţinute de stat”.

Astfel, conform proiectului de lege adoptat, care respinge OUG, potrivit articolului 1, „la data intrării în vigoare a prezentei legi se interzice, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice alta societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută.

Conform articolului 2, alineatul (1), „se suspendă, pentru o perioadă de 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi”.

(P)

 

 | 116 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *