Doi bistrițeni, campioni mondiali la minifotbal! Bogdan Covaci și Vasile Pop, decisivi pentru România! Raoul Borșoș în delir!

România a învins Kazahstanul în finala Campionatului Mondial de minifotbal după un meci dramatic, decis la loviturile de departajare.

Bogdan Covaci și Vasile Pop, jucători legitimați în Campionatul Municipal bistrițean, la Sam Vig CCM, au avut o contribuție majoră în această victorie istorică, împotriva unei superputeri mondiale în acest sport.

După un start de meci dominat categoric de români, mureșeanul Mircea Ungur are ghinionul de a devia în propria-i poartă o minge din careu iar bistrițeanul Covaci pierde ușor o alta prin care adversarii noștri fac 2-0.

Însă, Vasile Pop se demarcă excelent în careu cu 5 minute înainte de final și e faultat clar de portarul advers. Penalty-ul e acordat după ce arbitrul recurge la VAR, Balogh îl transformă și România reintră în joc. Iar la ultima fază, același Balogh prinde un șut pe jos, la rădăcina barei și duce finala în prelungiri.

Prelungiri care au ținut toți suporterii tricolori cu tensiunea peste limitele normale, timp de 11 serii în care a fost egalitate.

Printre marcatori s-a aflat și bistrițeanul Vasile Pop, într-un moment psihologic.

Însă cireașa pe tortul naționalei noastre o pune Bogdan Covaci, care își răzbună greșeala de la golul 2 al adversarilor și marchează acum un gol care aduce României titlul mondial.

La marginea terenului din Emirate, Raoul Borșoș, promotorul minifotbalului bistrițean a fost surprins deseori de imaginile tv susținând frenetic echipa noastră.

”E un succes fantastic. De prin anii 70 n-am mai fost campioni mondiali la niciun sport de echipă. O să aduc trofeul la Bistrița, pentru că Bistrița a fost anul acesta capitala minifotbalului românesc. Am organizat un Campionat Național foarte puternic și am găzduit meciurile amicale cu Bulgaria, dinaintea acestui mondial. Merităm să fim în centrul atenției acestui sport care, iată, surprinde pe toată lumea din ce în ce mai mult”, ne-a spus Raoul mai fericit ca niciodată.

 | 1.960 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *