Doar vicecampioni!

„Galacticii” lui Aurelian Băbuțan au pierdut cu 2-1 finala Campionatului Național de juniori B, dar mulți spun că scorul ar fi fost altul dacă nu se juca pe terenul adversarei, Liberty Salonta.

 

            Liberty Salonta – Gloria 2-1 sau, mai bine-zis, Marius Vizer – Jean Pădureanu
2-1. Cei doi conducători s-au bătut în influențe pe tărâmul federației și câștigător a ieșit orădeanul, care și-a tras finala la juniori B pe teren propriu, după ce jucase și semifinala tot acasă. Avantajul terenului propriu pare să-și fi spus cuvântul în această ultimă confruntare, presiunea venită din toate părțile la ora jocului copleșindu-i pe jucătorii de 16-17 ani ai lui Aurelian Băbuțan. Care au început mai slab jocul, orădenii având în două rânduri șansa deschiderii scorului (min. 11 și 13). După un sfert de oră, la stadion a apărut, cu elicopterul, Sandu Ion, un alt acționar important al gazdelor, moment care a coincis cu deschiderea scorului, Vasilichi reluând din opt metri, după o lovitură liberă a bistrițenilor, în plasa porții lui Sultan.
Liberty a acuzat șocul primirii golului, neregăsindu-se minute bune. Florean a dat semnalul ofensivei salontanilor, dar șutul său a ocolit cadrul porții lui Istrate (min. 30), după care Bârsan și Markus au fost și ei aproape de gol în aceeași fază (min. 34).
Fotbaliștii din Salonta nu au renunțat la luptă, reușind ca la trei minute de la reluare să restabilească egalitatea prin Goina, care a reluat în plasă după un corner al gazdelor.
Soarta meciului a fost decisă printr-un eurogol marcat de Șulea (72), acesta punctând printr-un șut în diagonală de la 16 metri, mingea a lovit bara și a intrat în plasa porții bistrițene.
Anton a avut șansa de a trimite meciul în prelungiri, dar goalkeeper-ul Sultan a
scos din vinclu lovitura liberă bine executată.

Îi felicit pe copii că au ajuns până aici. Sunt mulțumit de evoluția lor și a antrenorilor lor. Singurul lucru de care nu sunt mulțumit e faptul că am jucat pe terenul adversarilor. Cred că, dacă jucam oriunde, pe orice alt teren, am fi câștigat.
Aurelian Băbuțan

(foto: www.sportulbihorean.ro)

 | 107 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On