Dinamo – Gloria 1-2: Lei peste căței!

Gloria Bistrița a obținut o victorie mare pe Național Arena, scor 2-1, în fața echipei Dinamo București. Golurile au fost marcate de Braganca și Predescu, respectiv Matei. Omul meciului a fost însă Ema Dolha, care a apărat excelent și a parat și un penalty.

Meciul începe echilibrat, cu dinamoviștii atacând timid și lent și cu bistrițenii mai retrași. Prima mare ocazie le aparține "câinilor", dar torpila lui Boubacar, de la 25 de metri, este scoasă din vinclu de Dolha (8). Dinamoviștii forțează pe dreapta, o zonă sensibilă în apărarea Gloriei, dar se poticnesc de fiecare dată la finalizare. Replica oaspeților vine prin Bratu, care reia slab din unghi, din interiorul careului (13). Dinamo continuă dominarea, dar Gloria deschide scorul: Naumovski pierde o minge în fața lui Braganca, care profită și înscrie cu un șut tare, din interiorul careului (0-1). Dolha e din nou la post și scoate foarte bine din fața lui Luchin (39). "Vampirii" mușcă rar, dar letal de fiecare dată. În minutul 41, Predescu primește o pasă perfectă, pe stânga, de la Braganca, pătrunde în careu și îl execută pe Naumovski, cu un șut la colțul lung. E 0-2 și "spartanii" par niște soldăței speriați, sub cubul de pe OZN. Repriza perfectă a Gloriei este însă stricată în minutele de prelungiri, când Matei reduce din diferență cu un șut din fața porții, după ce Dolha a respins în prima fază. 2-1 la pauză și bistrițenii par mai vii ca niciodată.
 
Repriza secundă începe la fel ca prima, cu dinamoviștii dominând steril și cu multe stângăcii în apărarea Bistriței. Tot ca-n prima repriză, Gloria e mai periculoasă, dar lobul lui Romario trece puțin peste transversală (61). Curtuiuș îl schimbă pe Bratu și e mai prezent în fața porții, dar trage alături după o incursiune pe dreapta (65). "Câinii" își arată colții dar sunt prinși în lesă de portarul Dolha, care respinge de sub bară reluarea lui Luchin (72). În minutul 75, Peteleu face o jumătate de henț în careu și centralul Petrescu dictează penalty. Execută Dănciulescu, în drepta lui Dolha, dar portarul Bistriței e eroul de pe Național Arena și scoate ca Duckadam la Sevilla, de lângă bară. Rămâne 1-2 și "Danciu-gol" rămâne tot departe de record, cu "ajutorul" lui Dolha. 
 
Bonetti forțează cu Andrei Cristea, dar tot mai bun e Curtuiuș, care reia în bară după o pasă de la Å¢ârcă (84). Tensiune pe final, în careul Gloriei, dar ei ai lor sunt doar niște căței, iar ai noștri niște lei, cu Dolha un fel de panteră. Se termină Dinamo – Gloria 1-2, bistrițenii obțin trei puncte imense iat zgomotul de targă pare să fi dat trezirea în echipa lui Nae Manea.
 
 
Dinamo: Naumovski – L. Rus, D. Grigore, Luchin, Koulibaly – C. Matei (Å¢ucudean `65), C. Munteanu, Boubacar, Curtean (Alvarez `59) – Dănciulescu, Alexe (Cristea `83)
Rezerve: Bălgrădean, A. Cristea, Alvarez, Å¢ucudean, Burnea,  A. Alexandru, Strătilă
 
Gloria: Dolha – Peteleu, Al. Tudose (Reano `70), V. Năstase, Cafasso –  Yedi, P. Anton, Romario, Braganca – Predescu, Fl. Bratu (Curtuiuș `55)
Rezerve: Bota, Å¢îrcă, Laio, Feher, Curtuiuș, Trașcă, Reano
 
 
Augustin Danci
 
                                  
 
 | 234 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *