Din fotbalist de Liga 1, la muncitor în construcții! El e unul dintre cei mai valoroși jucători bistrițeni din ultimii 10 ani

În 2013 debuta în Liga 1 cu Nae Manea antrenor.  Era liderul unei generații de excepție, produsă de antrenorul Horațiu Pârțiu, ultima de valoare a Gloriei. Astăzi, lucrează în Franța, în construcții și culmea, e mai mulțumit decât era când juca fotbal.

Traian Jarda a plecat la Pojorâta după ce s-a destrămat Gloria. N-avea nici 20 de ani, dar era un fotbalist de care avea nevoie orice antrenor. Putea juca pe orice post, era disciplinat, genul lui Paul Anton sau Gică Popescu. În Moldova a ajuns repede căpitan de echipă și a promovat cu Bucovina în Liga a doua.

Dar anul acesta s-a desființat și echipa din Pojorâta, după un sezon în Liga a doua. A avut oferte de la Cugir, Brașov, Vaslui sau Miercurea Ciuc, plus o discuție cu cei de la FC Bistrița.

Dar a ales să plece în Franța, la muncă, sătul de atâtea dezamăgiri și promisiuni neonorate. Printr-un prieten, a prins un contract la o firmă de construcții, într-un orășel lângă Toulouse. Izolează clădiri cu polistiren și câștigă 1400 de euro pe lună, plus cazare și ore suplimentare. Adună mai mult decât a luat vreodată ca fotbalist, bani importanți pentru el, fiindcă provine dintr-o familie modestă din Sângeorz Băi. La anul vrea să se însoare și cu câștigurile din fotbal se cam făcea de rușine.

Traian Jarda s-ar întoarce acasă, dar nu are unde. FC Bistrița și Academia de fotbal Gloria nu-i oferă nimic, deși e unul dintre cei mai valoroși fotbaliști bistrițeni din ultimii 10 ani.

Adrian Linca


 | 1.437 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *