Deșteaptă, frumoasă și bătăioasă! E vicecampioană europeană la taekwondo! Liana Musteață confirmă din nou!

E elevă la Colegiul Liviu Rebreanu și a absolvit clasa a 10-a cu 9,23. În timpul liber e model, fiind imaginea unui salon de înfrumusețare din Bistrița. Și mai are timp și de taekwondo, unde este cea mai bună sportivă din România, la cadeți și junioare.

Avea până acum 3 medalii europene, două la cadeți și una la junioare. Plus una la mondialele de cadeți. Și zilele trecute și-a mai trecut una în palmares.

Ionela Liana Musteață a fost la o repriză de titlul european la junioare, în cadrul campionatului continental organizat în Cartierul Marina D’or a localității Oropesa, din Spania.

Titlul a fost obținut după 4 meciuri, la categoria -55kg, la care au participat 29 de sportive.

Astfel, în primul meci a câștigat cu scorul de 21-0 cu reprezentanta Bulgariei, Ilina Ivanova. În al doilea meci o învinge pe reprezentanta Greciei, Athina Makrygianni, cu scorul de 22-16. În al treilea meci o învinge pe reprezentanta Croației, Helena Kicema cu scorul de 19-16, iar în finală o întâlnește pe reprezentanta Rusiei, Dzhavriiat Alieva.

Deși la sfârșitul reprizei a 2-a Liana conducea cu scorul de 10-8, în final reprezentanta Rusiei câștigă finala cu scorul de 16-10.

La cadeți, din lotul României au făcut parte și doi sportivi ai clubului ILYO, Ana Riti și Filip Mureșanu Mario Raul. Dar ei sunt la primele competiții de nivel așa de mare și că în viitor, cu siguranță, vor avea și ei rezultate remarcabile

 

Practică Taekwondo de 10 ani, în prezent fiind deținătoarea centurii negre 2 Dan.

În prezent ea face parte din grupa de performanță a clubului sportiv Ilyo coordonată de profesorii Ica Sigartău și Marius Muti.

”Mulțumim Federației Române de Taekwondo WT, Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Direcției pentru Tineret și Sport a județului Bistrița Năsăud, antrenorilor, părinților, sponsorilor și tuturor susținătorilor disciplinei olimpice Taekwondo WT -în general, și a Clubului Sportiv ILYO – în special.”, spune Marius Muti, președintele clubului bistrițean.

 | 3.274 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *