Despre Formula 1 cu Dorin Dobra! Evaluare strategică post-China

 

După încheierea celei de-a treia curse ce a adus și pe cel de-al treilea câștigător în acest an, Fernando Alonso, putem vorbi de cel puțin trei echipe mai motivate ca niciodată să câștige campionatul. Ferrari, Lotus și Mercedes AMG sunt cei trei combatanți ce împing, cel puțin pentru moment, deținătoarea titlului pe poziții spre mijlocul clasamentului, tot mai frecvent. Echipa în cauză, Red Bull Racing, pare mai nesigură ca niciodată și aceasta se vede și dacă ne amintim incidentul din Malaezia.

Odată cu China, Alonso se înscrie și el puternic în lista pretendenților la titlu, astfel încât în acest moment se află în clasamentul general pe poziția a treia, după Vettel și Raikkonen. La echipe, Red Bull conduce, firav însă, în fața celor trei pretendenți de care am amintit. E obligatoriu să amintim aici de picajul liber în care se află cei de la McLaren odată cu plecarea lui Hamilton la Mercedes.

            Ca un comentariu general dar strategic, pare că în acest moment pneurile joacă un rol mult prea important în administrarea generală a marelui concurs. Atâta timp cât toți concurenții beneficiază de aceleași condiții, competiția e absolut deschisă și automat corectă. Rămâne de văzut cum vor administra concurenții duminica viitoare în Bahrain situația aceasta ce-i poate face pe oricare câștigători.

            Am putea miza totuși, ca o opinie personală, pe geniul fără suflet al lui Raikkonen…, sau pe geniul cu prea mult suflet al lui Alonso…?

Dorin Dobra

 | 827 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *