S-au despărțit antrenorii care au scris împreună cea mai frumoasă pagină din istoria handbalului bistrițean!

Antrenorii Horațiu Pașca și Radu Moldovan au lucrat împreună peste 15 ani la echipe de junioare de la LPS Bistrița și apoi la echipa care a adus Bistriței cea mai mare performanță în handbal, din toate timpurile.

Au scris împreună proiectul echipei care a revitalizat handbalul din Bistrița și l-au implementat perfect cu ajutorul Consiliului Județean.

Însă acum s-au despărțit și fiecare o ia pe drumul lui. Lui Radu Moldovan îi va expira contractul la finalul acestei luni și nu îi va mai fi prelungit. Va încerca să-și găsească un alt proiect sau va rămâne profesor la LPS.

Decizia nu a fost a lui, deși tensiunile din ultimul sezon i-au dat de gândit în acest sens. N-a mai fost, de multe ori, pe aceeași lungime de undă cu Horațiu Pașca. Și a ieșit, încet-încet, din grațiile conducătorilor, care la un moment dat l-au pus președinte interimar al clubului, la trecerea de pe CSM pe Gloria. Însă a deranjat deseori prin ieșirile nervoase de pe banca tehnică sau prin opiniile diferite.

Horațiu Pașca zice că Radu merită merită un post de antrenor principal unde să-și poată implementa ideile. ”Am crescut împreună dar suntem diferiți, evident. Nu ar trebui să fim unul secundul altuia. Merită o echipă unde să-și pună în valoare concepția lui despre handbal”, spune Pașca, sigur, cu diplomație.

În același timp, Moldovan mulțumește tuturor celor din jurul echipei și se ferește de alte comentarii. ”Nu o să spun nimic mai mult. Sănătate tuturor! Poate așa o să fie mai bine”, e tot ce ne-a declarat secundul de până ieri al Gloriei, deși se simte regretul în vocea lui.

Deocamdată echipa a rămas fără antrenor secund, dar mai mult ca sigur că Valentina Ardean elisei va face pasul spre banca tehnică.

 | 1.909 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

4 Comments

 1. Pasca un ipocrit! Era de asteptat . Moldovan a fost mereu profesional peste firfizonul Pasca. Ceea ce Pasca a simtit . Si jucatoarele o spun. Dar ele isi vad interesul de contracte grase cu parandarat, si le convine sa le fie mai lejer. In curand, Pasca va fi indepartat, si se vor ruga de R.Moldovan sa preia echipa . Ardean NU sre minte,expierenta si stiinta nici pentru nivel de junioare 3 . Incepe decaderea … Antrenoare secunda de la lotul de junioare vine la Bta . O papitoaica cu veleitati de centura Btei . Pacat de Radu !

  Post a Reply
 2. Radu, mult succes in continuare. Pasca un ipocrit, cu multa sustinere de la CJ din partea celuilalt Radu. Orice ar face Pasca are sustinere de la partid. „Prietenii stiu de ce!” Oamenii care au ceva de spus si care dovedesc ca au competenta in domeniu sunt inlaturati de la club, cu deosebitul sprijin al domnului Horatiu Pasca. Exemplu graitor in acest sens este si directorul clubului. Ce director de club am avut si ce director avem. Cartea de vizita a fiecaruia si experienta in domeniu spune tot. Radu va demonstra acolo unde i se va da ocazia ca este mult peste Pasca. Ne bucurm ca aducem intariri la club persoane cares chimba centurile oraselor, cei care cunosc stiu despre cine este vorba.

  Post a Reply
 3. Fain răspuns, Radu Moldovan! 👏
  Uneori liniștea e un răspuns.
  ‘Diferit’ în România nu-i bine! Hai cu plafonarea, domnu’ Pașca!

  Post a Reply
 4. Probabil amantlâcul lui Pasca cu una dintre gagicii, cum le spune el handbalistelor, i-a pus capac familistului Moldovan.
  Se mândrește Pasca ca a terminat la UBB,. N-a fost in stare decât de facultatea privată Avram Iancu!.De verificat diploma!

  Post a Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *