Daniel Suciu și Bogdan Ivan vin în sprijinul fermierilor! Au inițiat și votat votat un proiect de lege foarte important în domeniu!

 Daniel Suciu a anunțat că astăzi a votat un proiect de lege prin care fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan.

”Ești fermier și ai vrut să derulezi un proiect, poate pe fonduri europene, dar legislația te obliga să treci terenurile din extravilan în intravilan? Dacă da, ai scăpat de PUZ și birocrația aferentă pentru că:

am votat azi un proiect de lege prin care

fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan.

ai făcut economie și de timp, și de bani, odată cu această lege, inițiată de parlamentari PSD, printre care mă număr și eu”, scrie Daniel Suciu, deputat de BN, într-o postare pe FB

La rândul său, Bogdan Ivan Gruia a subliniat că fermierii bistrițeni vor economisi  până la 10.000 de euro și circa un an de zile pentru înființarea unei ferme.

„Concret: tinerii fermieri care voiau să construiască o fermă în extravilanul unei localități (în cele mai multe cazuri), erau obligați să execute pe cont propriu si din buget propriu un PUZ (Plan Urbanistic Zonal). Totul pentru a trece în intravilan suprafața de teren.

Ce înseamnă asta pentru un tânăr fermier?

Costuri de aproximativ 10.000 de euro și aproape un an de zile pierdut pentru obținerea acestor documente”, a precizat Bogdan Ivan Gruia.

Deputatul a explicat că pentru prima oară a auzit de această problemă de la un tânăr fermier din Ciceu Giurgești. Acesta își dorea să obțină o finanțare din fonduri europene pentru o fermă. Însă era blocat de toată birocrația și procedura aferentă.

De astăzi, acest blocaj este eliminat! Prin lege! Este o lege a cărui co-inițiator sunt, alături de deputatul Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru Agricultură și de colegii din grupurile parlamentare PSD.

România poate depăși criza economică actuală prin susținerea tinerilor fermieri atât în zona de producție cât și în cea de desfacere, prin asigurarea unei piețe pentru produsele agricole românești!”, a mai spus deputatul. (P)

 

 | 448 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *